,, ,

Cuma namazı kılan kimsenin Zuhr-i ahir namazı kılması gerekir mi?

Gündem 14.08.2023 - 12:29, Güncelleme: 14.08.2023 - 12:29 4092+ kez okundu.
 

Cuma namazı kılan kimsenin Zuhr-i ahir namazı kılması gerekir mi?

Cuma namazı kılan kimsenin Zuhr-i ahir namazı kılması gerekir mi?
Cuma namazı haftanın en önemli günü olan cuma günü kılınan bir namazdır. Cuma namazı, farz-ı kifaidir, yani bir mahallede bir kişi kılarsa, diğerlerinin üzerine farz olmaktan çıkar. Cuma namazı, iki rekat farz ve dört rekat sünnet olmak üzere altı rekattır. Cuma namazı kılan kimsenin zuhr-i ahir namazı kılması gerekmez. Çünkü cuma namazı, öğle namazının yerine geçer. Bu nedenle, cuma namazı kılan kimse, öğle namazı kılmamış sayılır. Ancak, cuma namazı kılan kimse, öğle namazının sünnetlerini kılmak isterse, kılabilir. Cuma namazının sünnetleri, iki rekattır. Cuma namazının sünnetleri, farzlardan önce kılınır. Cuma namazı kılan kimse, zuhr-i ahir namazı kılmasa da, öğle namazının farzını kılmalıdır. Çünkü öğle namazının farzı, farz-ı ayndır, yani her müminin üzerine farzdır. Cuma namazı kılan kimsenin zuhr-i ahir namazı kılması gerekmez. Ancak, cuma namazı kılan kimse, öğle namazının sünnetlerini kılmak isterse, kılabilir. Cuma namazının sünnetleri, iki rekattır. Cuma namazının sünnetleri, farzlardan önce kılınır.  
Cuma namazı kılan kimsenin Zuhr-i ahir namazı kılması gerekir mi?

Cuma namazı haftanın en önemli günü olan cuma günü kılınan bir namazdır. Cuma namazı, farz-ı kifaidir, yani bir mahallede bir kişi kılarsa, diğerlerinin üzerine farz olmaktan çıkar. Cuma namazı, iki rekat farz ve dört rekat sünnet olmak üzere altı rekattır.

Cuma namazı kılan kimsenin zuhr-i ahir namazı kılması gerekmez. Çünkü cuma namazı, öğle namazının yerine geçer. Bu nedenle, cuma namazı kılan kimse, öğle namazı kılmamış sayılır.

Ancak, cuma namazı kılan kimse, öğle namazının sünnetlerini kılmak isterse, kılabilir. Cuma namazının sünnetleri, iki rekattır. Cuma namazının sünnetleri, farzlardan önce kılınır.

Cuma namazı kılan kimse, zuhr-i ahir namazı kılmasa da, öğle namazının farzını kılmalıdır. Çünkü öğle namazının farzı, farz-ı ayndır, yani her müminin üzerine farzdır.

Cuma namazı kılan kimsenin zuhr-i ahir namazı kılması gerekmez. Ancak, cuma namazı kılan kimse, öğle namazının sünnetlerini kılmak isterse, kılabilir. Cuma namazının sünnetleri, iki rekattır. Cuma namazının sünnetleri, farzlardan önce kılınır.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.