,, ,

Harry Potter'ın Efsanevi Büyücüsü Michael Gambon Aramızdan Ayrıldı

Gündem 28.09.2023 - 17:17, Güncelleme: 28.09.2023 - 17:17 3727+ kez okundu.
 

Harry Potter'ın Efsanevi Büyücüsü Michael Gambon Aramızdan Ayrıldı

Harry Potter serisinde Albus Dumbledore’u canlandıran ünlü İrlandalı oyuncu Michael Gambon, 82 yaşında hayatını kaybetti.
İngiliz yazar J. K. Rowling'in kaleme aldığı fantastik romanlardan sinemaya uyarlanan Harry Potter serisinde Albus Dumbledore'u canlandıran Michael Gambon hayatını kaybetti. 82 yaşında hayatını kaybeden İrlandalı oyuncunun vefat haberini ailesi duyurdu. Sekiz Harry Potter filminin altısında rol alan "Sir" ünvanlı oyuncu, 50 yıllık kariyeri boyunca birçok film, dizi ve tiyatro oyununda yer aldı. Oyuncunun 4 BAFTA ödülü bulunuyor. Oyuncu, Harry Potter serisine üçüncü filmde dahil oldu. İlk iki filmde Dumbledore karakterini Richard Harris canlandırmıştı. Kariyerine Londra'daki Royal National Theatre'da başlayan ve Shakespeare oyunlarında rol alan oyuncu, 1998 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından "Sir" ünvanına layık görüldü. Hayatı Michael Gambon, 19 Ekim 1940'ta Dublin, İrlanda'da doğdu. Trinity College Dublin'de drama eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra Londra'ya taşındı ve Royal National Theatre'da oyunculuk yapmaya başladı. Gambon, 1970'lerde ve 1980'lerde tiyatroda başarılı bir kariyere imza attı. Shakespeare oyunlarında rol aldı ve birçok ödül kazandı. 1990'larda sinemaya yönelen Gambon, birçok filmde rol aldı. The Singing Detective (1993), The Remains of the Day (1993) ve The Insider (1999) gibi filmlerde yer aldı. 2001 yılında, Richard Harris'in ölümünün ardından Harry Potter ve Felsefe Taşı filminde Albus Dumbledore rolünü üstlendi. Bu rolü, sekiz filmin altısında canlandırdı. Gambon, 2007 yılında BAFTA En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Ölümü Michael Gambon, 82 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncunun vefat haberini ailesi duyurdu. Gambon'un ölümünün ardından, Harry Potter serisinin yaratıcısı J. K. Rowling, "Michael Gambon, Harry Potter serisinde Albus Dumbledore'u canlandıran, yetenekli ve karizmatik bir aktördü. Rolün hakkını verdi ve karakteri kendi tarzıyla yeniden yarattı. O, Harry Potter serisinin bir parçasıydı ve onu çok özleyeceğiz." dedi. Gambon'un ölümünü, ailesi ve sevenleri de sosyal medya üzerinden duyurdu.
Harry Potter serisinde Albus Dumbledore’u canlandıran ünlü İrlandalı oyuncu Michael Gambon, 82 yaşında hayatını kaybetti.

İngiliz yazar J. K. Rowling'in kaleme aldığı fantastik romanlardan sinemaya uyarlanan Harry Potter serisinde Albus Dumbledore'u canlandıran Michael Gambon hayatını kaybetti. 82 yaşında hayatını kaybeden İrlandalı oyuncunun vefat haberini ailesi duyurdu.

Sekiz Harry Potter filminin altısında rol alan "Sir" ünvanlı oyuncu, 50 yıllık kariyeri boyunca birçok film, dizi ve tiyatro oyununda yer aldı. Oyuncunun 4 BAFTA ödülü bulunuyor.

Oyuncu, Harry Potter serisine üçüncü filmde dahil oldu. İlk iki filmde Dumbledore karakterini Richard Harris canlandırmıştı.

Kariyerine Londra'daki Royal National Theatre'da başlayan ve Shakespeare oyunlarında rol alan oyuncu, 1998 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından "Sir" ünvanına layık görüldü.

Hayatı

Michael Gambon, 19 Ekim 1940'ta Dublin, İrlanda'da doğdu. Trinity College Dublin'de drama eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra Londra'ya taşındı ve Royal National Theatre'da oyunculuk yapmaya başladı.

Gambon, 1970'lerde ve 1980'lerde tiyatroda başarılı bir kariyere imza attı. Shakespeare oyunlarında rol aldı ve birçok ödül kazandı.

1990'larda sinemaya yönelen Gambon, birçok filmde rol aldı. The Singing Detective (1993), The Remains of the Day (1993) ve The Insider (1999) gibi filmlerde yer aldı.

2001 yılında, Richard Harris'in ölümünün ardından Harry Potter ve Felsefe Taşı filminde Albus Dumbledore rolünü üstlendi. Bu rolü, sekiz filmin altısında canlandırdı.

Gambon, 2007 yılında BAFTA En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Ölümü

Michael Gambon, 82 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncunun vefat haberini ailesi duyurdu.

Gambon'un ölümünün ardından, Harry Potter serisinin yaratıcısı J. K. Rowling, "Michael Gambon, Harry Potter serisinde Albus Dumbledore'u canlandıran, yetenekli ve karizmatik bir aktördü. Rolün hakkını verdi ve karakteri kendi tarzıyla yeniden yarattı. O, Harry Potter serisinin bir parçasıydı ve onu çok özleyeceğiz." dedi.

Gambon'un ölümünü, ailesi ve sevenleri de sosyal medya üzerinden duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.