,, ,

Dr. Hakan Çınar: DİR Uygulaması, Türkiye’nin Rekabetçiliğini Artırma Fırsatı

Ekonomi 05.03.2024 - 12:56, Güncelleme: 05.03.2024 - 12:56 26178+ kez okundu.
 

Dr. Hakan Çınar: DİR Uygulaması, Türkiye’nin Rekabetçiliğini Artırma Fırsatı

DIŞYÖNDER Başkanı Dr. Hakan Çınar, DİR uygulamasını Türkiye’nin katma değerli ihracat fırsatı olarak görüyor ve daha yaygın kullanılmasını öneriyor
Dış Ticarete Yön Verenler Derneği (DIŞYÖNDER) Başkanı Dr. Hakan Çınar , Dahilde İşleme Rejimi (DİR) uygulamasını Türkiye’nin katma değerli ihracatının arttırılmasında fırsat olarak değerlendirmek gerektiğini söyledi. Dr. Çınar, DİR’in öncelikli hedef ürün ve sektör kapsamıyla ilgili radikal adımların atılmasının şart olduğunun altını çizdi.   DIŞYÖNDER’in 3. Olağan Genel Kurulu’nun ardından düzenlenen çalıştayda DİR uygulaması bütün yönleriyle ele alındı. Ticaret Bakanlığı’ndan bürokratların da katıldığı çalıştayda DİR’in başarısı için Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB arasındaki koordinasyonun arttırılmasının önemi vurgulandı.    Çalıştayı değerlendiren Dr. Hakan Çınar, DİR’de bölgesel ve sektörel ayrıma gidilmesinin yararlı olacağını söyledi. Türkiye’nin rekabetçiliğini arttırabilmesi için DİR’in daha yaygın kullanılmasını öneren Dr. Çınar, şöyle devam etti:   “İhracatta yurt içi katma değerin ve çıktı ürünün teknolojik seviyesini artırmak üzere DİR’in öncelikli hedef ürün ve sektör kapsamıyla ilgili radikal adımlar atılması gerekiyor. Bu konuda Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalardan olumlu sonuçlar bekliyoruz. İhracatımızı artırma ve üretimi daha değerli hale getirme çabamızda DİR’i bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Elbette uygulamada yaşanan aksaklıkları da gidermeliyiz. Ticaretin Kolaylaştırılması Komitesi’nde bu düşüncelerimizi ve hazırladığımız raporu gündeme getireceğiz.”
DIŞYÖNDER Başkanı Dr. Hakan Çınar, DİR uygulamasını Türkiye’nin katma değerli ihracat fırsatı olarak görüyor ve daha yaygın kullanılmasını öneriyor

Dış Ticarete Yön Verenler Derneği (DIŞYÖNDER) Başkanı Dr. Hakan Çınar , Dahilde İşleme Rejimi (DİR) uygulamasını Türkiye’nin katma değerli ihracatının arttırılmasında fırsat olarak değerlendirmek gerektiğini söyledi. Dr. Çınar, DİR’in öncelikli hedef ürün ve sektör kapsamıyla ilgili radikal adımların atılmasının şart olduğunun altını çizdi.

 

DIŞYÖNDER’in 3. Olağan Genel Kurulu’nun ardından düzenlenen çalıştayda DİR uygulaması bütün yönleriyle ele alındı. Ticaret Bakanlığı’ndan bürokratların da katıldığı çalıştayda DİR’in başarısı için Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB arasındaki koordinasyonun arttırılmasının önemi vurgulandı. 

 

Çalıştayı değerlendiren Dr. Hakan Çınar, DİR’de bölgesel ve sektörel ayrıma gidilmesinin yararlı olacağını söyledi. Türkiye’nin rekabetçiliğini arttırabilmesi için DİR’in daha yaygın kullanılmasını öneren Dr. Çınar, şöyle devam etti:

 

“İhracatta yurt içi katma değerin ve çıktı ürünün teknolojik seviyesini artırmak üzere DİR’in öncelikli hedef ürün ve sektör kapsamıyla ilgili radikal adımlar atılması gerekiyor. Bu konuda Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalardan olumlu sonuçlar bekliyoruz. İhracatımızı artırma ve üretimi daha değerli hale getirme çabamızda DİR’i bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Elbette uygulamada yaşanan aksaklıkları da gidermeliyiz. Ticaretin Kolaylaştırılması Komitesi’nde bu düşüncelerimizi ve hazırladığımız raporu gündeme getireceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.