,, ,

Kültür ve Turizm Haberciği Türkiye Çapında Yaygınlaştırılacak Proje Başladı..

Gündem 20.10.2022 - 19:53, Güncelleme: 20.10.2022 - 19:53 4317+ kez okundu.
 

Kültür ve Turizm Haberciği Türkiye Çapında Yaygınlaştırılacak Proje Başladı..

Kültür ve Turizm Haberciği Türkiye Çapında Yaygınlaştırılacak Proje Başladı..
İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu ’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “ Kültür ve Turizm Haberciliğini Yaygınlaştırma Projesi “ Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde ilk eğitimini gerçekleştirdi. Ankara ve İç Anadolu bölgesinden medya mensuplarının katılım gösterdiği eğitime, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgün Özkan Yavuz , Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çağlayan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar da katıldı.               ÜLKEMİZİN DÜNYA’DA BİR BENZERİ YOK Açılış konuşmasında katılımcılara hitap eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Türkiye’nin Dünya’da bir benzeri olmadığını, bu sebeple kültür ve turizm haberciliğinin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Bakan Yardımcısı Yavuz, katılımcılara ayrıca Kültür Yolu festivali hakkında bilgiler vererek proje için İMEF’e teşekkür etti.               DR. BASA’DAN YERLİ İÇERİK VURGUSU Konuşmasında katılımcılara bilgiler aktaran İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa “ İMEF olarak en çok önemsediğimiz konulardan biri yerli içerik üretilmesi. Yerli içerik üretmeyi teşvik edebilirsek geleceğimizi güvenli hale almış oluruz. Tabi üretilen içeriklerinde kültürel kimliğimizi yansıtması gerekiyor. Bu sebeple ülkemizin 7 bölgesinde kültür ve turizm haberciliği konusunda akademisyenlerle eğitimler düzenleyerek kendimizi geliştirmiş olacağız. Bizlere ev sahipliği yapan AHBV Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne ve Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar’a, destekleri için Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne şükranlarımı sunuyorum “ dedi.               PROJE 7 BÖLGEDE GAZETECİLERLE BİRLİKTE UYGULANACAK   Türkiye’nin 7 bölgesinde uygulanacak proje, Erzurum, Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Denizli, Samsun eğitimleri ile devam edecek. Proje kapsamında 750 internet haber sitesine kültür ve turizm haberciliği eğitimleri verilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında Gazatecilik Etik Kurallar ve Dezenformasyon’u Prof. Dr. Zakir Avşar, Turizm Haberciliğini Dr. Eda Turancı , Kültür Haberciliğini Prof. Dr. Elif Emre Kaya, İnternet Haberciliğinde Etkin Sosyal Medya Kullanımını Dr. Süleyman Basa, Somut Olmayan Kültürel Mirası ise Abdurrahman Aksu veriyor.  
Kültür ve Turizm Haberciği Türkiye Çapında Yaygınlaştırılacak Proje Başladı..

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu ’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “ Kültür ve Turizm Haberciliğini Yaygınlaştırma Projesi “ Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde ilk eğitimini gerçekleştirdi. Ankara ve İç Anadolu bölgesinden medya mensuplarının katılım gösterdiği eğitime, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgün Özkan Yavuz , Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çağlayan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar da katıldı.

 

            ÜLKEMİZİN DÜNYA’DA BİR BENZERİ YOK

Açılış konuşmasında katılımcılara hitap eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Türkiye’nin Dünya’da bir benzeri olmadığını, bu sebeple kültür ve turizm haberciliğinin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Bakan Yardımcısı Yavuz, katılımcılara ayrıca Kültür Yolu festivali hakkında bilgiler vererek proje için İMEF’e teşekkür etti.

 

            DR. BASA’DAN YERLİ İÇERİK VURGUSU

Konuşmasında katılımcılara bilgiler aktaran İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa İMEF olarak en çok önemsediğimiz konulardan biri yerli içerik üretilmesi. Yerli içerik üretmeyi teşvik edebilirsek geleceğimizi güvenli hale almış oluruz. Tabi üretilen içeriklerinde kültürel kimliğimizi yansıtması gerekiyor. Bu sebeple ülkemizin 7 bölgesinde kültür ve turizm haberciliği konusunda akademisyenlerle eğitimler düzenleyerek kendimizi geliştirmiş olacağız. Bizlere ev sahipliği yapan AHBV Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne ve Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar’a, destekleri için Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne şükranlarımı sunuyorum “ dedi.

 

            PROJE 7 BÖLGEDE GAZETECİLERLE BİRLİKTE UYGULANACAK

 

Türkiye’nin 7 bölgesinde uygulanacak proje, Erzurum, Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Denizli, Samsun eğitimleri ile devam edecek. Proje kapsamında 750 internet haber sitesine kültür ve turizm haberciliği eğitimleri verilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında Gazatecilik Etik Kurallar ve Dezenformasyon’u Prof. Dr. Zakir Avşar, Turizm Haberciliğini Dr. Eda Turancı , Kültür Haberciliğini Prof. Dr. Elif Emre Kaya, İnternet Haberciliğinde Etkin Sosyal Medya Kullanımını Dr. Süleyman Basa, Somut Olmayan Kültürel Mirası ise Abdurrahman Aksu veriyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.