,, ,

Şehirleşme ve Deprem Marmaris’te Konuşuldu

Gündem 01.06.2023 - 14:48, Güncelleme: 01.06.2023 - 14:48 4595+ kez okundu.
 

Şehirleşme ve Deprem Marmaris’te Konuşuldu

Şehirleşme ve Deprem Marmaris’te Konuşuldu
EMARÇEB tarafından Marmaris ’te düzenlenen ‘ Türkiye’de Şehirleşme Ve Deprem Gerçeği’ çalıştayında belediye başkanları ve uzmanlar deprem gerçeğini konuştu. Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği (EMARÇEB) tarafından düzenlenen ‘Türkiye’de Şehirleşme Ve Deprem Gerçeği’ çalıştayı Marmaris ’te yapıldı. Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha vurgulamak, depremler karşısında çaresiz kalmamak ve şehirleşme anlayışını değiştirmek amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya birlik üyesi de olan Marmaris Belediyesi sahipliği yaptı. DEVLET POLİTİKASI HALİNİ ALMALI Turunç’ta bir otelde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay , böyle anlamlı bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, “6 Şubat’tan sonra yaşadıklarımız Gölcük, Van, İzmir depremlerinden hiç ders almadığımızı gösteriyor. Hiç zaman kaybetmeden, 6 Şubat depremlerini unutmadan çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Yalnız bunun bir devlet politikası olması gerekmektedir. Devlet ve vatandaş herkesin bu bilinçte olması gerekir” dedi. ZAMAN ÖNGÖRÜ ZAMANIDIR EMARÇEB Başkanı ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ise “Şehirlerin, deprem, sel, yangın gibi felaketler karşısında risk analizinin yapılarak buna göre yapılaşma ve nüfus yoğunluğunun düzenlenmesi gereklidir. Deprem öncesi gibi deprem sonrası ayrıca ele alınması gereken bir konudur. Zaman bizim öngörümüzü, ileri görüşümüzü, perspektifimizi konuşturma zamanıdır. Bu da şüphesiz bu tür toplantılardaki deneyim, paylaşım ve kazanımlarımızla olacaktır” dedi. 6 Şubat depreminin yaşandığı yerlerden biri olan Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan ise yaşadığı deneyimleri anlattı. Bozan, belediyelerin desteğiyle yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirtti. ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdin Bozkurt , Şehir Plancısı Menşure Işık , TMMOB İzmir Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Tanyeri , ODTÜ Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Öğretim Üyesi, Prof. Dr. H. Sibel Kalaycıoğlu ’nun birer sunum yaptığı çalıştaya belediye başkanları, meclis üyeleri ve belediyelerin ilgili birim çalışanları katıldı.
Şehirleşme ve Deprem Marmaris’te Konuşuldu

EMARÇEB tarafından Marmaris ’te düzenlenen ‘ Türkiye’de Şehirleşme Ve Deprem Gerçeği’ çalıştayında belediye başkanları ve uzmanlar deprem gerçeğini konuştu.

Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği (EMARÇEB) tarafından düzenlenen ‘Türkiye’de Şehirleşme Ve Deprem Gerçeği’ çalıştayı Marmaris ’te yapıldı. Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha vurgulamak, depremler karşısında çaresiz kalmamak ve şehirleşme anlayışını değiştirmek amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya birlik üyesi de olan Marmaris Belediyesi sahipliği yaptı.

DEVLET POLİTİKASI HALİNİ ALMALI

Turunç’ta bir otelde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay , böyle anlamlı bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, “6 Şubat’tan sonra yaşadıklarımız Gölcük, Van, İzmir depremlerinden hiç ders almadığımızı gösteriyor. Hiç zaman kaybetmeden, 6 Şubat depremlerini unutmadan çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Yalnız bunun bir devlet politikası olması gerekmektedir. Devlet ve vatandaş herkesin bu bilinçte olması gerekir” dedi.

ZAMAN ÖNGÖRÜ ZAMANIDIR

EMARÇEB Başkanı ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ise “Şehirlerin, deprem, sel, yangın gibi felaketler karşısında risk analizinin yapılarak buna göre yapılaşma ve nüfus yoğunluğunun düzenlenmesi gereklidir. Deprem öncesi gibi deprem sonrası ayrıca ele alınması gereken bir konudur. Zaman bizim öngörümüzü, ileri görüşümüzü, perspektifimizi konuşturma zamanıdır. Bu da şüphesiz bu tür toplantılardaki deneyim, paylaşım ve kazanımlarımızla olacaktır” dedi. 6 Şubat depreminin yaşandığı yerlerden biri olan Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan ise yaşadığı deneyimleri anlattı. Bozan, belediyelerin desteğiyle yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirtti.

ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdin Bozkurt , Şehir Plancısı Menşure Işık , TMMOB İzmir Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Tanyeri , ODTÜ Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Öğretim Üyesi, Prof. Dr. H. Sibel Kalaycıoğlu ’nun birer sunum yaptığı çalıştaya belediye başkanları, meclis üyeleri ve belediyelerin ilgili birim çalışanları katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.