,, ,
Orhan Çağatay
Köşe Yazarı
Orhan Çağatay
 

Eşitlik diye bir şey yok Adalet var?

Kadın erkek eşit olmalı ? Kadın .Erkek .eşit olmalı yok böyle Bir şey olmazda olmaz da mümkün değil . Son yılarda eşitlikten çok konuşuluyor ve de çok istismar ediliyor. Bir kere hem cinsler arasında bile eşitlik yoktur olması da mümkün değil . Örneğin kadın kadına  eşitlik yok olması mümkün değil çünkü bir kadın vardır Aşırı duygusal bir diğeri duygusal değil Bir diğer kadın çok hırslı ve fiziksel olarak da bir ötekinden güçlüdür bu nasıl olacak bu denge nasıl kurulacak. Güreşte herkes kendi sıkletinde neden güreşir eşitlik olsun diye fakat madem eşitlik var berabere kalsınlar neden biri yenilir  ? İki güreşçide Aynı ağırlıkta ama biri yeniliyor çünkü fiziksel benzerlik olmayla olmuyor birinin kondisyonu iyidir tekniği iyidir uygun anda hamlesini yapar maçı Alır. Eşitlik diye bir kavram yoktur bir kadın ve bir erkek arasında asla eşitlik yoktur hiçbir koşulda eşitlik yoktur hatta erkekler arasında bile eşitlik yoktur olamaz olur derseniz zulüm yaparsınız . Bir düşünün bir cinsi nazik kibar merhametli ve çok duygusal bir varlık . Bir diğer varlık vurdum duymaz kaba olabiliyor şefkatten uzak duygusallıktan uzak Acı çekerken bile dışa aktarmaz gurur yapar daha vakur dur içine kapanık tır Erkek böyle fiziksel olacakta daha güçlüdür Erkekler sonuç odaklıdır . Ama Kadınlar ayrıntılara dikkat eder daha temkinlidir daha da koruyucudur ve çok daha şefkatlidir İnsanlar eşittir kelimesi külliyen Yalan. İnsanlar madem eşittir neden oturdukları evden tutunda giydikleri elbise bile farklı aynı moda kıyafet olsa bile bedenlerin ölçüsü farklı . Eşitlik Adalet değildir dayatmadır zulümdür . Örneğin Askerde herkes boy sırasına göre hizaya geçer fakat kilo farkı vardır kıyafetler Aynıdır fakat bedenler farklıdır . Ve siz bu boy sırasını Yaparak  zulüm yapıyorsunuz o zaman  eşitlik boy hizasına güremi . Yoksa kantarda mı  yok oda değil. Kantarda bile eşitlik yoktur birinde ürün vardır bir diğer tarafta metal Ağırlık kilogram vardır Kısacası eşitlik diye bir kavram yoktur . Adalet vardır  Adalet varsa sorun yoktur . Siz herkesi koşularına göre fiziksel ve de sosyal durumuna göre davranırsanız buna Adalet derler Eşitlik değil. Eşitlik Adı altında insanları tek kalıba sokmaya çalışan küreselci şeytanların işi. Eşitlik ancak Adaletle olur . Siz eşitlikle Adaleti karıştırdınız mı durum değişir . Bir düşünün bir iş yerinde 100 Çalışan var genel müdür Yüz bin alıyor yardımcısı seksen bir diğer çalışanlar asgari ücret . Burada Adaletsizlik var . Genel müdür maaşı yüksek Ama hak ediyor neden okumuş 100 çalışana iş sağlıyor  .  İşçi çalıştığının karşılığı ne ise Alması lazım yani standart hayat yaşaması lazım neden çünkü üreten o . En Azından genel müdürün aldığı maaşın yarısı kadar Alması lazım ki Adalet olsun . Eşitlik yok Adalet var.  
Ekleme Tarihi: 09 Ağustos 2024 - Cuma

Eşitlik diye bir şey yok Adalet var?

Kadın erkek eşit olmalı ?

Kadın .Erkek .eşit olmalı yok böyle Bir şey olmazda olmaz da mümkün değil .

Son yılarda eşitlikten çok konuşuluyor ve de çok istismar ediliyor.

Bir kere hem cinsler arasında bile eşitlik yoktur olması da mümkün değil .

Örneğin kadın kadına  eşitlik yok olması mümkün değil çünkü bir kadın vardır Aşırı duygusal bir diğeri duygusal değil

Bir diğer kadın çok hırslı ve fiziksel olarak da bir ötekinden güçlüdür bu nasıl olacak bu denge nasıl kurulacak.

Güreşte herkes kendi sıkletinde neden güreşir eşitlik olsun diye fakat madem eşitlik var berabere kalsınlar neden biri yenilir  ?

İki güreşçide Aynı ağırlıkta ama biri yeniliyor çünkü fiziksel benzerlik olmayla olmuyor birinin kondisyonu iyidir tekniği iyidir uygun anda hamlesini yapar maçı Alır.

Eşitlik diye bir kavram yoktur bir kadın ve bir erkek arasında asla eşitlik yoktur hiçbir koşulda eşitlik yoktur hatta erkekler arasında bile eşitlik yoktur olamaz olur derseniz zulüm yaparsınız .

Bir düşünün bir cinsi nazik kibar merhametli ve çok duygusal bir varlık .

Bir diğer varlık vurdum duymaz kaba olabiliyor şefkatten uzak duygusallıktan uzak Acı çekerken bile dışa aktarmaz gurur yapar daha vakur dur içine kapanık tır Erkek böyle fiziksel olacakta daha güçlüdür Erkekler sonuç odaklıdır .

Ama Kadınlar ayrıntılara dikkat eder daha temkinlidir daha da koruyucudur ve çok daha şefkatlidir

İnsanlar eşittir kelimesi külliyen Yalan.

İnsanlar madem eşittir neden oturdukları evden tutunda giydikleri elbise bile farklı aynı moda kıyafet olsa bile bedenlerin ölçüsü farklı .

Eşitlik Adalet değildir dayatmadır zulümdür .

Örneğin Askerde herkes boy sırasına göre hizaya geçer fakat kilo farkı vardır kıyafetler Aynıdır fakat bedenler farklıdır .

Ve siz bu boy sırasını Yaparak  zulüm yapıyorsunuz o zaman  eşitlik boy hizasına güremi .

Yoksa kantarda mı  yok oda değil.

Kantarda bile eşitlik yoktur birinde ürün vardır bir diğer tarafta metal Ağırlık kilogram vardır

Kısacası eşitlik diye bir kavram yoktur .

Adalet vardır  Adalet varsa sorun yoktur .

Siz herkesi koşularına göre fiziksel ve de sosyal durumuna göre davranırsanız buna Adalet derler

Eşitlik değil.

Eşitlik Adı altında insanları tek kalıba sokmaya çalışan küreselci şeytanların işi.

Eşitlik ancak Adaletle olur .

Siz eşitlikle Adaleti karıştırdınız mı durum değişir .

Bir düşünün bir iş yerinde 100 Çalışan var genel müdür Yüz bin alıyor yardımcısı seksen bir diğer çalışanlar asgari ücret .

Burada Adaletsizlik var .

Genel müdür maaşı yüksek Ama hak ediyor neden okumuş 100 çalışana iş sağlıyor  .

 İşçi çalıştığının karşılığı ne ise Alması lazım yani standart hayat yaşaması lazım neden çünkü üreten o .

En Azından genel müdürün aldığı maaşın yarısı kadar Alması lazım ki Adalet olsun .

Eşitlik yok Adalet var.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.