,, ,

5. Dünya Göçebe Oyunları Görkemli Bir Törenle Başladı

Gündem 16.09.2024 - 13:02, Güncelleme: 16.09.2024 - 13:05 2584 kez okundu.
 

5. Dünya Göçebe Oyunları Görkemli Bir Törenle Başladı

Kazakistan’ın başkenti Astana, 5. Dünya Göçebe Oyunları’na ev sahipliği yapıyor. 21 geleneksel spor dalında müsabakalar düzenleniyor.
Kazakistan ’ın başkenti Astana, 5. Dünya Göçebe Oyunları ’na ev sahipliği yapıyor. 8-14 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte, 89 ülkeden 2 binden fazla sporcu yer aldı. 21 geleneksel spor dalında gerçekleştirilen müsabakalar, Astana Arena Stadı ’nda düzenlenen görkemli bir açılış töreniyle başladı. Açılışa, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile birlikte Özbekistan Cumhurbaşkanı Şefket Mirziyoyev , Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov , Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov , Tataristan Reisi Rüstem Minnihanov ve diğer pek çok devlet lideri katıldı. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da törende yer aldı. “Kazakistan Bozkırında Buluşma” sloganıyla düzenlenen oyunların açılışında, katılımcı ülkelerin bayraklarının geçit töreni yapıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Tokayev, göçebe uygarlığının Kazak topraklarında doğduğunu vurgulayarak, "Dünya Göçebe Oyunları, uluslararası dayanışmayı güçlendiren önemli bir projedir" dedi. Etkinliğin açılışında Sakalar Dönemi ve Tarihi İpek Yolu canlandırmaları büyük beğeni toplarken, dünyaca ünlü Kazak sanatçı Dimaş Kudaybergen açılışı muhteşem performansıyla sonlandırdı. Müsabakalar 14 Eylül’e Kadar Sürecek Dünya Göçebe Oyunları, Kazakistan’ın kültürel mirasını tanıtmayı ve geleneksel spor dallarını yaşatmayı amaçlıyor. 2 binden fazla sporcunun katıldığı etkinlikler, 14 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Göçebe kültürünü yansıtan renkli sahneler ve performanslar, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatıyor
Kazakistan’ın başkenti Astana, 5. Dünya Göçebe Oyunları’na ev sahipliği yapıyor. 21 geleneksel spor dalında müsabakalar düzenleniyor.

Kazakistan ’ın başkenti Astana, 5. Dünya Göçebe Oyunları ’na ev sahipliği yapıyor. 8-14 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte, 89 ülkeden 2 binden fazla sporcu yer aldı. 21 geleneksel spor dalında gerçekleştirilen müsabakalar, Astana Arena Stadı ’nda düzenlenen görkemli bir açılış töreniyle başladı.

Açılışa, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile birlikte Özbekistan Cumhurbaşkanı Şefket Mirziyoyev , Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov , Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov , Tataristan Reisi Rüstem Minnihanov ve diğer pek çok devlet lideri katıldı. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da törende yer aldı.

Kazakistan Bozkırında Buluşma” sloganıyla düzenlenen oyunların açılışında, katılımcı ülkelerin bayraklarının geçit töreni yapıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Tokayev, göçebe uygarlığının Kazak topraklarında doğduğunu vurgulayarak, "Dünya Göçebe Oyunları, uluslararası dayanışmayı güçlendiren önemli bir projedir" dedi.

Etkinliğin açılışında Sakalar Dönemi ve Tarihi İpek Yolu canlandırmaları büyük beğeni toplarken, dünyaca ünlü Kazak sanatçı Dimaş Kudaybergen açılışı muhteşem performansıyla sonlandırdı.

Müsabakalar 14 Eylül’e Kadar Sürecek

  1. Dünya Göçebe Oyunları, Kazakistan’ın kültürel mirasını tanıtmayı ve geleneksel spor dallarını yaşatmayı amaçlıyor. 2 binden fazla sporcunun katıldığı etkinlikler, 14 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Göçebe kültürünü yansıtan renkli sahneler ve performanslar, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatıyor
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.