,, ,

Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç, Afrika Günü’nde Önemli Mesajlar Verdi

Gündem 27.05.2024 - 09:55, Güncelleme: 27.05.2024 - 09:55 6491+ kez okundu.
 

Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç, Afrika Günü’nde Önemli Mesajlar Verdi

Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç, 38 Afrika ülkesi ile 61. Afrika Günü’nü kutladı ve Türkiye’nin Afrika’ya desteğini vurguladı
Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç,  Geçtiğimiz günlerde, 38 Afrika ülkesinin Büyükelçileri ve Diplomatları ile birlikte 61. Afrika Günü 'nü coşkulu bir şekilde kutladıklarını açıkladı. Osman Genç , kutlamada yaptığı konuşmada şu önemli mesajları paylaştı: "Bir arada hoşgörü ve dayanışma içinde yaşama arzusuyla, bütünleşmiş bir Afrika kıtası idealini sembolize eden Afrika Birliği'nin 61. kuruluş yıl dönümünü tüm Afrikalı dostlarımızla birlikte büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak Afrika kıtası ile olan ilişkilerimize daima büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede Afrika ülkeleriyle çok yönlü iş birliğimizi geliştirmeye ve güçlendirmeye kararlılıkla devam ediyoruz." Osman Genç , sözlerine ek olarak, Türkiye'nin Afrika kıtasının kalkınması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da vurgularken, Afrika ve Türkiye arasındaki dostluğun ve iş birliğinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Kutlama törenine 38 Afrika ülkesinin Büyükelçisi ve Diplomatları da yoğun ilgi göstererek katılım sağladı. Konuşmaların ardından Afrika kültürüne ait coşkulu müzikler eşliğinde danslar edildi ve birbirinden lezzetli ikramlar sunuldu. Bu anlamlı kutlama, Afrika ve Türkiye arasındaki dostluk ve iş birliğinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Afrika Günü , her yıl 25 Mayıs tarihinde Afrika Birliği'nin kuruluş yıldönümü olarak kutlanmakta olduğu gibi bu yılda hoşgörü, dayanışma ve dostluk içerisinde kutlandı.
Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç, 38 Afrika ülkesi ile 61. Afrika Günü’nü kutladı ve Türkiye’nin Afrika’ya desteğini vurguladı

Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç,  Geçtiğimiz günlerde, 38 Afrika ülkesinin Büyükelçileri ve Diplomatları ile birlikte 61. Afrika Günü 'nü coşkulu bir şekilde kutladıklarını açıkladı.

Osman Genç , kutlamada yaptığı konuşmada şu önemli mesajları paylaştı:

"Bir arada hoşgörü ve dayanışma içinde yaşama arzusuyla, bütünleşmiş bir Afrika kıtası idealini sembolize eden Afrika Birliği'nin 61. kuruluş yıl dönümünü tüm Afrikalı dostlarımızla birlikte büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak Afrika kıtası ile olan ilişkilerimize daima büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede Afrika ülkeleriyle çok yönlü iş birliğimizi geliştirmeye ve güçlendirmeye kararlılıkla devam ediyoruz."

Osman Genç , sözlerine ek olarak, Türkiye'nin Afrika kıtasının kalkınması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da vurgularken, Afrika ve Türkiye arasındaki dostluğun ve iş birliğinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Kutlama törenine 38 Afrika ülkesinin Büyükelçisi ve Diplomatları da yoğun ilgi göstererek katılım sağladı. Konuşmaların ardından Afrika kültürüne ait coşkulu müzikler eşliğinde danslar edildi ve birbirinden lezzetli ikramlar sunuldu.

Bu anlamlı kutlama, Afrika ve Türkiye arasındaki dostluk ve iş birliğinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Afrika Günü , her yıl 25 Mayıs tarihinde Afrika Birliği'nin kuruluş yıldönümü olarak kutlanmakta olduğu gibi bu yılda hoşgörü, dayanışma ve dostluk içerisinde kutlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.