,, ,

Arefe Ne Demek TDK Anlamı?

TDK Anlamı 15.06.2024 - 13:48, Güncelleme: 15.06.2024 - 13:48 3410+ kez okundu.
 

Arefe Ne Demek TDK Anlamı?

Arife kelimesi, bayramdan önceki gün anlamına gelir. Arife günü, bayram hazırlıklarının yapıldığı ve özel anlam taşıyan bir gündür.
Arefe kelimesi TDK 'da şu şekilde tanımlanır: 1. Bir bayramdan veya önemli bir günden önceki gün. Örnekler: Kurban Bayramı arefesi. Ramazan Bayramı arefesi. Yeni Yıl arefesi. 2. Bir şeyin meydana gelmesine yakın olan zaman. Örnek: Sınav arefesindeyiz. 3. Arafat Dağı. 4. Bilgili ve görgülü kişi. (Eski kullanımdan) Arefe kelimesi Arapça "arefe" ( عرفات ) kelimesinden türemiştir. Bu kelime, "bilmek, görmek ve sezmek" anlamına gelir. Arafat Dağı'nın ismi de bu kelimeden türemiştir. Arafat Dağı, haccın en önemli farzı olan vakfenin yapıldığı yerdir. Bu nedenle, Kurban Bayramı'nın bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günü "Yevmü'l-Arefe" (Arafat Günü) veya kısaca arefe olarak adlandırılmıştır. Arefe kelimesinin doğru yazılışı "arife" şeklindedir. "Arefe" yazımı da yaygındır, ancak TDK'ya göre yanlıştır. Arife kelimesiyle ilgili bazı bilgiler: Arife gecesi, dini bayramlardan önceki geceyi ifade eder. Bu gecede, camilerde özel programlar düzenlenir ve dua edilir. Arife günü, bayram hazırlıklarının yapıldığı ve bayram alışverişinin yoğun olduğu bir gündür. Arife günü, bazı ülkelerde resmi tatil ilan edilir.
Arife kelimesi, bayramdan önceki gün anlamına gelir. Arife günü, bayram hazırlıklarının yapıldığı ve özel anlam taşıyan bir gündür.
Arefe kelimesi TDK 'da şu şekilde tanımlanır:

1. Bir bayramdan veya önemli bir günden önceki gün.

Örnekler:

  • Kurban Bayramı arefesi.
  • Ramazan Bayramı arefesi.
  • Yeni Yıl arefesi.

2. Bir şeyin meydana gelmesine yakın olan zaman.

Örnek:

  • Sınav arefesindeyiz.

3. Arafat Dağı.

4. Bilgili ve görgülü kişi. (Eski kullanımdan)

Arefe kelimesi Arapça "arefe" ( عرفات ) kelimesinden türemiştir. Bu kelime, "bilmek, görmek ve sezmek" anlamına gelir. Arafat Dağı'nın ismi de bu kelimeden türemiştir. Arafat Dağı, haccın en önemli farzı olan vakfenin yapıldığı yerdir. Bu nedenle, Kurban Bayramı'nın bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günü "Yevmü'l-Arefe" (Arafat Günü) veya kısaca arefe olarak adlandırılmıştır.

Arefe kelimesinin doğru yazılışı "arife" şeklindedir. "Arefe" yazımı da yaygındır, ancak TDK'ya göre yanlıştır.

Arife kelimesiyle ilgili bazı bilgiler:

  • Arife gecesi, dini bayramlardan önceki geceyi ifade eder. Bu gecede, camilerde özel programlar düzenlenir ve dua edilir.
  • Arife günü, bayram hazırlıklarının yapıldığı ve bayram alışverişinin yoğun olduğu bir gündür.
  • Arife günü, bazı ülkelerde resmi tatil ilan edilir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.