,, ,

Arnavutluk’ta Türk Kültür Haftası: İstanbul Devlet Opera ve Balesi Büyüledi

Kültür-Sanat 14.09.2024 - 11:07, Güncelleme: 14.09.2024 - 11:07 3624 kez okundu.
 

Arnavutluk’ta Türk Kültür Haftası: İstanbul Devlet Opera ve Balesi Büyüledi

Arnavutluk’ta düzenlenen Türk Kültür Haftası’nda, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Ahmed Adnan Saygun ve Ulvi Cemal Erkin’in eserleriyle büyük beğeni topladı
Arnavutluk 'ta, Türk kültürünün tanıtımına yönelik etkinliklerin yer aldığı "Türk Kültür Haftası"nda İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları da hazır bulundu.   12 - 13 Eylül'de Arnavutluk'un Tiran ve Durres şehirlerinde gerçekleşen "Türk Kültür Haftası" kapsamında, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları açılışın ilk gecesine, Cumhuriyet döneminin en büyük bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun ve Ulvi Cemal Erkin'in eserleri ile damga vurdu. "Türk Müziğinin İncileri" konseri ile Arnavutluk’un Tiran ve Durres şehirlerinde sanatseverleri büyüleyen İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, büyük beğeni topladı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinden bas Zafer Erdaş 'a konserde Hüseyin Kaya eşlik ederken, Murat Anıl Erginol , Bora Gökay , Verda Gül ve Burak Ayrancı Ulvi Cemal Erkin'in Yaylı Çalgılar Dörtlüsü eseri ile programa zenginlik kattı.
Arnavutluk’ta düzenlenen Türk Kültür Haftası’nda, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Ahmed Adnan Saygun ve Ulvi Cemal Erkin’in eserleriyle büyük beğeni topladı

Arnavutluk 'ta, Türk kültürünün tanıtımına yönelik etkinliklerin yer aldığı "Türk Kültür Haftası"nda İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları da hazır bulundu.

 

12 - 13 Eylül'de Arnavutluk'un Tiran ve Durres şehirlerinde gerçekleşen "Türk Kültür Haftası" kapsamında, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları açılışın ilk gecesine, Cumhuriyet döneminin en büyük bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun ve Ulvi Cemal Erkin'in eserleri ile damga vurdu.

"Türk Müziğinin İncileri" konseri ile Arnavutluk’un Tiran ve Durres şehirlerinde sanatseverleri büyüleyen İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, büyük beğeni topladı.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinden bas Zafer Erdaş 'a konserde Hüseyin Kaya eşlik ederken, Murat Anıl Erginol , Bora Gökay , Verda Gül ve Burak Ayrancı Ulvi Cemal Erkin'in Yaylı Çalgılar Dörtlüsü eseri ile programa zenginlik kattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.