,, ,

Avcı'dan Doğalgaz Müjdesi: Sakarya Gaz Sahası İçin Yeni Yüzer Platform Yolda

Siyaset 26.07.2024 - 12:48, Güncelleme: 26.07.2024 - 12:48 12987+ kez okundu.
 

Avcı'dan Doğalgaz Müjdesi: Sakarya Gaz Sahası İçin Yeni Yüzer Platform Yolda

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Enerji Bakanı Bayraktar’ı ziyaretinin ardından, 27 Temmuz’da Singapur’dan hareket edecek yüzer platformun iki ay içinde Türkiye’ye ulaşacağını ve 5 milyon haneye doğalgaz arzı sağlayacağını duyurdu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ’ı ziyaretinin ardından Türkiye’nin Sakarya Gaz Sahası ’nda üretim kapasitesini artıracak yeni yüzer platform hakkında açıklamalarda bulundu. Muammer Avcı , 27 Temmuz’da Singapur’dan hareket edecek olan platformun Türkiye’ye 2 ay içinde ulaşacağını ve 5 milyon haneye doğalgaz arzı sağlayacağını duyurdu. Milletvekili Avcı'nın açıklamaları şöyle: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar ’ı ziyaret ederek, Filyos’taki Sakarya Gaz Sahası’nda doğalgaz işleme görevi yapacak yüzer platformun 27 Temmuz’da Singapur’dan hareket edeceğini ve iki ay içinde ülkemize varacağını öğrendik. Bu platformla birlikte doğalgaz arama ve üretiminde dünya genelinde ilk 10’a gireceğiz. Sakarya Gaz Sahası’nda faaliyete geçtiğinde, bu yüzer tesis 5 milyon haneye doğalgaz temin edebilecek kapasiteye ulaşacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'ın geçtiğimiz hafta müjdelediği gibi, yeni doğalgaz gemisinin 27 Temmuz’da Singapur’dan hareket etmesi bekleniyor. 300 metre uzunluğunda ve 58 metre genişliğindeki gemi, Türkiye’ye geldikten sonra tersanede son hazırlıkları yapılıp, Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası’na gönderilecek. Bakan Bayraktar’a özel teşekkür Bu vesileyle, Zonguldak’ın meseleleri, özellikle TTK ve doğalgaz konuları ile yakından ilgilenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’a şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Saygılarımla.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Enerji Bakanı Bayraktar’ı ziyaretinin ardından, 27 Temmuz’da Singapur’dan hareket edecek yüzer platformun iki ay içinde Türkiye’ye ulaşacağını ve 5 milyon haneye doğalgaz arzı sağlayacağını duyurdu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ’ı ziyaretinin ardından Türkiye’nin Sakarya Gaz Sahası ’nda üretim kapasitesini artıracak yeni yüzer platform hakkında açıklamalarda bulundu. Muammer Avcı , 27 Temmuz’da Singapur’dan hareket edecek olan platformun Türkiye’ye 2 ay içinde ulaşacağını ve 5 milyon haneye doğalgaz arzı sağlayacağını duyurdu.

Milletvekili Avcı'nın açıklamaları şöyle:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar ’ı ziyaret ederek, Filyos’taki Sakarya Gaz Sahası’nda doğalgaz işleme görevi yapacak yüzer platformun 27 Temmuz’da Singapur’dan hareket edeceğini ve iki ay içinde ülkemize varacağını öğrendik. Bu platformla birlikte doğalgaz arama ve üretiminde dünya genelinde ilk 10’a gireceğiz. Sakarya Gaz Sahası’nda faaliyete geçtiğinde, bu yüzer tesis 5 milyon haneye doğalgaz temin edebilecek kapasiteye ulaşacak.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'ın geçtiğimiz hafta müjdelediği gibi, yeni doğalgaz gemisinin 27 Temmuz’da Singapur’dan hareket etmesi bekleniyor. 300 metre uzunluğunda ve 58 metre genişliğindeki gemi, Türkiye’ye geldikten sonra tersanede son hazırlıkları yapılıp, Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası’na gönderilecek.

Bakan Bayraktar’a özel teşekkür

Bu vesileyle, Zonguldak’ın meseleleri, özellikle TTK ve doğalgaz konuları ile yakından ilgilenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’a şehrimiz adına teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.