,, ,

"Bataklık Operasyonu" davasına devam edildi

Gündem 13.01.2023 - 15:47, Güncelleme: 13.01.2023 - 15:47 7028+ kez okundu.
 

"Bataklık Operasyonu" davasına devam edildi

"Bataklık Operasyonu" davasına devam edildi
Kamuoyunda "Bataklık" adı verilen operasyonda yakalanan ve "suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama ve uyuşturucu ticareti" suçlarından haklarında dava açılan suç örgütü kurucuları Çetin Gören ile Nejat Daş'ın da aralarında bulunduğu 73 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır , önceki celse alınan ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakı okuyarak, buna ilişkin beyanda bulunmaları için taraflara söz verdi. Örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Daş ve Gören'in avukatları, suçtan elde edildiği iddiasıyla müvekkillerine ait mal varlıklarına tedbir uygulandığını hatırlatarak, bu uygulamaya son verilmesini talep etti. Bazı sanık avukatları da müvekkilleri hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde uygulanan adli kontrol şartının kaldırılmasını istedi. Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, örgüt yöneticisi olmakla suçlanan sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin ve yurt dışı yasağı adli kontrol şartının devam etmesine karar vererek duruşmayı erteledi. - İddianame Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2 sanık örgüt kurucusu ve elebaşı, 5 sanık örgüt yöneticisi, 53 sanık örgüt üyesi, 13 sanık ise örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmekle suçlandı. Örgüt elebaşları olarak gösterilen sanıklar Nejat Daş ve Çetin Gören'in, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından cezalandırılması istendi. Bu kapsamda, Daş ve Gören'in 60'ar kez "zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçundan 450'şer yıldan 1470'er yıla kadar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan" ise 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. İddianamede, "örgüt yöneticisi" olarak gösterilen sanıklar Cemal Deniz Şahan, Perry James Young, Handan Kaymaz, Halil Arslantaş ve Uğur Bülent Göçer'in de aynı suçlardan cezalandırılmaları istendi. Sanıklar arasında yer alan eski emniyet müdürü Necmettin Yüksek hakkında da "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis talebinde bulunuldu. Örgüt kurucusu ve yöneticisi olmakla suçlanan sanıklar Çetin Gören, Nejat Daş, Cemal Deniz Şahan, Faruk İşcan, Handan Kaymaz, Kevork Durna, Mehmet Murat Buldanlıoğlu ve Zülfü Mengan 8 Eylül 2022'deki duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Dosyada tutuklu sanık bulunmuyor.
"Bataklık Operasyonu" davasına devam edildi

Kamuoyunda "Bataklık" adı verilen operasyonda yakalanan ve "suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama ve uyuşturucu ticareti" suçlarından haklarında dava açılan suç örgütü kurucuları Çetin Gören ile Nejat Daş'ın da aralarında bulunduğu 73 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır , önceki celse alınan ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakı okuyarak, buna ilişkin beyanda bulunmaları için taraflara söz verdi.

Örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Daş ve Gören'in avukatları, suçtan elde edildiği iddiasıyla müvekkillerine ait mal varlıklarına tedbir uygulandığını hatırlatarak, bu uygulamaya son verilmesini talep etti.

Bazı sanık avukatları da müvekkilleri hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde uygulanan adli kontrol şartının kaldırılmasını istedi.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, örgüt yöneticisi olmakla suçlanan sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin ve yurt dışı yasağı adli kontrol şartının devam etmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2 sanık örgüt kurucusu ve elebaşı, 5 sanık örgüt yöneticisi, 53 sanık örgüt üyesi, 13 sanık ise örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmekle suçlandı.

Örgüt elebaşları olarak gösterilen sanıklar Nejat Daş ve Çetin Gören'in, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından cezalandırılması istendi.

Bu kapsamda, Daş ve Gören'in 60'ar kez "zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçundan 450'şer yıldan 1470'er yıla kadar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan" ise 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede, "örgüt yöneticisi" olarak gösterilen sanıklar Cemal Deniz Şahan, Perry James Young, Handan Kaymaz, Halil Arslantaş ve Uğur Bülent Göçer'in de aynı suçlardan cezalandırılmaları istendi.

Sanıklar arasında yer alan eski emniyet müdürü Necmettin Yüksek hakkında da "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis talebinde bulunuldu.

Örgüt kurucusu ve yöneticisi olmakla suçlanan sanıklar Çetin Gören, Nejat Daş, Cemal Deniz Şahan, Faruk İşcan, Handan Kaymaz, Kevork Durna, Mehmet Murat Buldanlıoğlu ve Zülfü Mengan 8 Eylül 2022'deki duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Dosyada tutuklu sanık bulunmuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.