,, ,

Birleşmiş Milletler (BM) Nedir?

Gündem 27.07.2023 - 16:11, Güncelleme: 27.07.2023 - 16:12 3626+ kez okundu.
 

Birleşmiş Milletler (BM) Nedir?

Birleşmiş Milletler (BM) Nedir?
Birleşmiş Milletler ( BM ), 1945 yılında, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından, dünya barışını ve güvenliğini korumak, ekonomik kalkınmayı teşvik etmek, sosyal ilerlemeyi sağlamak ve insan haklarını korumak amacıyla kurulan uluslararası bir örgüttür. BM 'nin merkezi New York 'tadır. BM'nin 193 üyesi vardır. Türkiye, BM'nin kurucu üyelerinden biridir. BM 'nin amacı, uluslararası barış ve güvenliği korumak, ekonomik kalkınmayı teşvik etmek, sosyal ilerlemeyi sağlamak ve insan haklarını korumaktır. BM , bu amaçlarını gerçekleştirmek için, aşağıdaki organları aracılığıyla çalışır: Genel Kurul Güvenlik Konseyi Ekonomik ve Sosyal Konsey Adalet Divanı Sekreterlik Genel Kurul, BM'nin en yetkili organıdır. Genel Kurul, tüm üye ülkelerin temsilcilerinden oluşur. Genel Kurul, BM'nin çalışmalarını yönlendirir ve karar verir. Güvenlik Konseyi, BM'nin en yetkili organıdır. Güvenlik Konseyi, 15 üyeden oluşur. Güvenlik Konseyi, uluslararası barış ve güvenliği korumakla sorumludur. Ekonomik ve Sosyal Konsey, BM'nin ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik etmekle sorumlu organıdır. Ekonomik ve Sosyal Konsey, 54 üyeden oluşur. Adalet Divanı, BM 'nin hukuki organıdır. Adalet Divanı, BM üyesi ülkeler arasında çıkan hukuki anlaşmazlıkları çözmekle sorumludur. Sekreterlik, BM 'nin idari organıdır. Sekreterlik, Genel Sekreter tarafından yönetilir. Genel Sekreter, BM'nin çalışmalarını yürütmekle sorumludur. BM, dünya barışı ve güvenliği için önemli bir rol oynamaktadır. BM, uluslararası hukuku uygulayarak, silahsızlanma ve çatışmaların çözümüne çalışarak ve insan haklarına saygıyı teşvik ederek barış ve güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunmaktadır. BM, ayrıca, ekonomik kalkınma, sosyal ilerleme ve insan haklarının korunması için de önemli çalışmalar yapmaktadır.
Birleşmiş Milletler (BM) Nedir?

Birleşmiş Milletler ( BM ), 1945 yılında, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından, dünya barışını ve güvenliğini korumak, ekonomik kalkınmayı teşvik etmek, sosyal ilerlemeyi sağlamak ve insan haklarını korumak amacıyla kurulan uluslararası bir örgüttür.

BM 'nin merkezi New York 'tadır. BM'nin 193 üyesi vardır. Türkiye, BM'nin kurucu üyelerinden biridir.

BM 'nin amacı, uluslararası barış ve güvenliği korumak, ekonomik kalkınmayı teşvik etmek, sosyal ilerlemeyi sağlamak ve insan haklarını korumaktır.

BM , bu amaçlarını gerçekleştirmek için, aşağıdaki organları aracılığıyla çalışır:

  • Genel Kurul
  • Güvenlik Konseyi
  • Ekonomik ve Sosyal Konsey
  • Adalet Divanı
  • Sekreterlik

Genel Kurul, BM'nin en yetkili organıdır. Genel Kurul, tüm üye ülkelerin temsilcilerinden oluşur. Genel Kurul, BM'nin çalışmalarını yönlendirir ve karar verir.

Güvenlik Konseyi, BM'nin en yetkili organıdır. Güvenlik Konseyi, 15 üyeden oluşur. Güvenlik Konseyi, uluslararası barış ve güvenliği korumakla sorumludur.

Ekonomik ve Sosyal Konsey, BM'nin ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik etmekle sorumlu organıdır. Ekonomik ve Sosyal Konsey, 54 üyeden oluşur.

Adalet Divanı, BM 'nin hukuki organıdır. Adalet Divanı, BM üyesi ülkeler arasında çıkan hukuki anlaşmazlıkları çözmekle sorumludur.

Sekreterlik, BM 'nin idari organıdır. Sekreterlik, Genel Sekreter tarafından yönetilir. Genel Sekreter, BM'nin çalışmalarını yürütmekle sorumludur.

BM, dünya barışı ve güvenliği için önemli bir rol oynamaktadır. BM, uluslararası hukuku uygulayarak, silahsızlanma ve çatışmaların çözümüne çalışarak ve insan haklarına saygıyı teşvik ederek barış ve güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunmaktadır. BM, ayrıca, ekonomik kalkınma, sosyal ilerleme ve insan haklarının korunması için de önemli çalışmalar yapmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.