,, ,

Canan Barlas Kimdir?

Kimdir 12.08.2023 - 09:51, Güncelleme: 12.08.2023 - 10:09 6181+ kez okundu.
 

Canan Barlas Kimdir?

Canan Barlas Kimdir, Kaç Yaşında? Canan Barlas Hayatı ve Biyografisi
Canan Barlas Türk gazeteci, yazar ve televizyoncu. 1946 yılında İstanbul’da doğan Canan Barlas , Cumhuriyet, Hürriyet, Milliyet gibi gazetelerde çalıştı. Ayrıca ahaber’de Canan Barlas ile Gündem programını sundu. Canan Barlas 3 Ağustos 1946 tarihinde İstanbul’da doğdu. Tam adı Mecbure Canan Barlas ’dır. Kandilli Kız Lisesinden 1963 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden 1967 yılında mezun oldu. 1967 yılında Cumhuriyet gazetesinde stajyer olarak çalışmaya başladı. O yıllar aynı gazetede çalışan Mehmet Barlas ile tanıştı ve 3 ay içinde evlendi. Sosyoloji eğitimi alan Canan Barlas gazeteyi bırakır, psikolog olarak çalışmaya başlar. Ancak gazetecilik yapmak isteyen Canan Barlas, bir süre sonra 1969 yılında Hürriyet gazetesine geçti. Canan Barlas Hürriyet’ten sonra Politika, Vatan, Güneş, Milliyet, Yeni Yüzyıl gibi gazetelerde ve Gelişim Yayınları’nda çalıştı. Haftalık Siyasi Pazar Postası gazetesini çıkardı. Gazeteciliğin yanı sıra yazarlık da yapan Canan Barlas Bab-ı Ali’den Çiftetelli’ye Türk Medyasının Kartelleşme Öyküsü, Eğreti Burjuvalar, Torunlarıma Anlatamadığım Karmaşık Masallar, Ben Atlı Hassas Hayata Dokunmak İstedim ve Her Şey Hiçbir Şeymiş gibi kitaplar kaleme aldı. Canan Barlas 1968 yılından beri gazeteci Mehmet Barlas ile evlidir. Ela Barlas Anter adında bir kızı ve Cemil Barlas adında bir oğlu vardır. 63 kişilik Akil insanlar listesine girmiş olan Can Paker’in kız kardeşidir. Canan Barlas ahaber’de Canan Barlas ile Gündem programını yapmaktadır. Canan Barlas Türk medyasının önemli isimlerinden biridir. Gazetecilik deneyimi ve sosyolojik bakış açısıyla toplumsal olaylara farklı bir perspektiften yaklaşmaktadır. Yazdığı kitaplar ve sunduğu programlarla okuyucu ve izleyici kitlesini genişletmektedir.
Canan Barlas Kimdir, Kaç Yaşında? Canan Barlas Hayatı ve Biyografisi

Canan Barlas Türk gazeteci, yazar ve televizyoncu. 1946 yılında İstanbul’da doğan Canan Barlas , Cumhuriyet, Hürriyet, Milliyet gibi gazetelerde çalıştı. Ayrıca ahaber’de Canan Barlas ile Gündem programını sundu.

Canan Barlas 3 Ağustos 1946 tarihinde İstanbul’da doğdu. Tam adı Mecbure Canan Barlas ’dır. Kandilli Kız Lisesinden 1963 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden 1967 yılında mezun oldu.

1967 yılında Cumhuriyet gazetesinde stajyer olarak çalışmaya başladı. O yıllar aynı gazetede çalışan Mehmet Barlas ile tanıştı ve 3 ay içinde evlendi. Sosyoloji eğitimi alan Canan Barlas gazeteyi bırakır, psikolog olarak çalışmaya başlar. Ancak gazetecilik yapmak isteyen Canan Barlas, bir süre sonra 1969 yılında Hürriyet gazetesine geçti.

Canan Barlas Hürriyet’ten sonra Politika, Vatan, Güneş, Milliyet, Yeni Yüzyıl gibi gazetelerde ve Gelişim Yayınları’nda çalıştı. Haftalık Siyasi Pazar Postası gazetesini çıkardı. Gazeteciliğin yanı sıra yazarlık da yapan Canan Barlas Bab-ı Ali’den Çiftetelli’ye Türk Medyasının Kartelleşme Öyküsü, Eğreti Burjuvalar, Torunlarıma Anlatamadığım Karmaşık Masallar, Ben Atlı Hassas Hayata Dokunmak İstedim ve Her Şey Hiçbir Şeymiş gibi kitaplar kaleme aldı.

Canan Barlas 1968 yılından beri gazeteci Mehmet Barlas ile evlidir. Ela Barlas Anter adında bir kızı ve Cemil Barlas adında bir oğlu vardır. 63 kişilik Akil insanlar listesine girmiş olan Can Paker’in kız kardeşidir. Canan Barlas ahaber’de Canan Barlas ile Gündem programını yapmaktadır.

Canan Barlas Türk medyasının önemli isimlerinden biridir. Gazetecilik deneyimi ve sosyolojik bakış açısıyla toplumsal olaylara farklı bir perspektiften yaklaşmaktadır. Yazdığı kitaplar ve sunduğu programlarla okuyucu ve izleyici kitlesini genişletmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.