,, ,

ÇAYKUR'dan Üreticilere Önemli Duyuru: 3. Sürgün Dönemi Başladı

Gündem 21.08.2024 - 16:05, Güncelleme: 21.08.2024 - 16:05 5357+ kez okundu.
 

ÇAYKUR'dan Üreticilere Önemli Duyuru: 3. Sürgün Dönemi Başladı

ÇAYKUR, 15 Ağustos 2024 itibariyle 3. sürgün yaş çay alımlarına başladı. Üreticilere hasat sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar açıklandı.
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, 15 Ağustos 2024 tarihi itibariyle 3. sürgün yaş çay alımlarına başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, bu dönemin üreticiler ve tüm sektör için sağlıklı geçmesi adına dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vurgulandı. Hasat Süreci Aceleye Getirilmemeli ÇAYKUR , bu sürgün döneminde hava koşullarının çayın özelliğini uzun süre korumasını sağlayacağını ve bahçelerde bozulma riskinin düşük olduğunu belirtti. Bu durumun, üreticilere hasat sürecini aceleye getirmeden, daha kontrollü bir şekilde gerçekleştirme imkânı sunduğu ifade edildi. ÇAYKUR , bu şartlar altında 3. sürgünde üreticilerin tüm çaylarını rahatlıkla alabileceklerini belirterek, hasat sürecinde yapılacak yönlendirmelerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini hatırlattı. Doğallığa Uygun Hasat Çağrısı Açıklamada ayrıca, üreticilerin çay bahçelerinin bakımını ve hasadını, çayın doğallığına uygun şekilde yapmaları gerektiği vurgulandı. Üreticilerden, çayın kalitesini düşürmeden hasat etmeleri ve yeşil altın olarak nitelendirilen ürüne hak ettiği değeri vermeleri istendi. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, duyurunun sonunda tüm üreticilere saygılarını ileterek, emeğin ve alın terinin korunması için hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti.
ÇAYKUR, 15 Ağustos 2024 itibariyle 3. sürgün yaş çay alımlarına başladı. Üreticilere hasat sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar açıklandı.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, 15 Ağustos 2024 tarihi itibariyle 3. sürgün yaş çay alımlarına başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, bu dönemin üreticiler ve tüm sektör için sağlıklı geçmesi adına dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vurgulandı.

Hasat Süreci Aceleye Getirilmemeli

ÇAYKUR , bu sürgün döneminde hava koşullarının çayın özelliğini uzun süre korumasını sağlayacağını ve bahçelerde bozulma riskinin düşük olduğunu belirtti. Bu durumun, üreticilere hasat sürecini aceleye getirmeden, daha kontrollü bir şekilde gerçekleştirme imkânı sunduğu ifade edildi. ÇAYKUR , bu şartlar altında 3. sürgünde üreticilerin tüm çaylarını rahatlıkla alabileceklerini belirterek, hasat sürecinde yapılacak yönlendirmelerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Doğallığa Uygun Hasat Çağrısı

Açıklamada ayrıca, üreticilerin çay bahçelerinin bakımını ve hasadını, çayın doğallığına uygun şekilde yapmaları gerektiği vurgulandı. Üreticilerden, çayın kalitesini düşürmeden hasat etmeleri ve yeşil altın olarak nitelendirilen ürüne hak ettiği değeri vermeleri istendi.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, duyurunun sonunda tüm üreticilere saygılarını ileterek, emeğin ve alın terinin korunması için hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.