,, ,

Cihan Kolivar Kimdir?

Kimdir 09.09.2023 - 16:03, Güncelleme: 09.09.2023 - 16:07 4246+ kez okundu.
 

Cihan Kolivar Kimdir?

Cihan Kolivar Kimdir?
Cihan Kolivar 7 Nisan 1976’da Rize’nin Çayeli ilçesinde doğan bir Türk sendikacıdır. Fırıncılık alanında uzun yıllar deneyim sahibi olan Kolivar, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanlığı görevini yürütmektedir. Cihan Kolivar ekmeğin fiyatı ve üretimi ile ilgili çeşitli televizyon programlarında açıklamalarda bulunmuştur. Cihan Kolivar 8 Kasım 2022 tarihinde Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” şeklinde tartışma yaratan sözler sarf etmiştir. Bu sözler üzerine gözaltına alınan Cihan Kolivar Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesine göre ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak’ suçunu işlediği iddiasıyla tutuklanmıştır. Ayrıca eski tarihli sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ettiği iddiasıyla da yargılanmıştır. Cihan Kolivar ’ın avukatı Bilge Çiftçi, 17 Kasım 2022 tarihinde müvekkilinin tahliye edildiğini duyurmuştur. Çiftçi, “Tutuklama kararına yaptığımız itiraz kabul edildi. Müvekkilim Cihan Kolivar tahliye ediliyor. Adalet geç de olsa tecelli ediyor” demiştir. Cihan Kolivar ’ın sözleri, AK Parti sözcüsü Ömer Çelik tarafından da eleştirilmiştir. Çelik, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir” ifadesini kullanmıştır.
Cihan Kolivar Kimdir?

Cihan Kolivar 7 Nisan 1976’da Rize’nin Çayeli ilçesinde doğan bir Türk sendikacıdır. Fırıncılık alanında uzun yıllar deneyim sahibi olan Kolivar, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanlığı görevini yürütmektedir. Cihan Kolivar ekmeğin fiyatı ve üretimi ile ilgili çeşitli televizyon programlarında açıklamalarda bulunmuştur.

Cihan Kolivar 8 Kasım 2022 tarihinde Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” şeklinde tartışma yaratan sözler sarf etmiştir. Bu sözler üzerine gözaltına alınan Cihan Kolivar Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesine göre ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak’ suçunu işlediği iddiasıyla tutuklanmıştır. Ayrıca eski tarihli sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ettiği iddiasıyla da yargılanmıştır.

Cihan Kolivar ’ın avukatı Bilge Çiftçi, 17 Kasım 2022 tarihinde müvekkilinin tahliye edildiğini duyurmuştur. Çiftçi, “Tutuklama kararına yaptığımız itiraz kabul edildi. Müvekkilim Cihan Kolivar tahliye ediliyor. Adalet geç de olsa tecelli ediyor” demiştir. Cihan Kolivar ’ın sözleri, AK Parti sözcüsü Ömer Çelik tarafından da eleştirilmiştir. Çelik, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir” ifadesini kullanmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.