,, ,

Dışişleri Bakanlığı: Lübnan'dan Tahliye İşlemleri Başlıyor

Gündem 08.10.2024 - 10:27, Güncelleme: 08.10.2024 - 10:27 1538 kez okundu.
 

Dışişleri Bakanlığı: Lübnan'dan Tahliye İşlemleri Başlıyor

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesinin yarın başlayacağını duyurdu. Deniz Kuvvetleri’ne ait gemiler bugün yola çıkıyor
Dışişleri Bakanlığı , Lübnan ’dan ayrılmak üzere başvuran Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesinin yarın (9 Ekim) gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakanlık yetkilileri, bu kapsamda Deniz Kuvvetleri ’ne ait iki geminin bugün Beyrut ’a doğru yola çıkacağını bildirdi. Gemilerin toplam kapasitesinin yaklaşık 2.000 yolcu olduğu belirtildi. Tahliye işlemleriyle ilgili detayların, bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezleri ile temasa geçmiş olan vatandaşlarla ayrıca paylaşılacağı ifade edildi. Gerekmesi durumunda, tahliye işlemlerinin izleyen günlerde de devam edeceği vurgulandı. Bakanlık, vatandaşların ülkeye varışlarında karşılaşabilecekleri ihtiyaçların karşılanması için gerekli hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, tahliye için görevlendirilen gemilerin, insani yardımları da Lübnan’a nakletmek amacıyla kullanılacağı kaydedildi.
Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesinin yarın başlayacağını duyurdu. Deniz Kuvvetleri’ne ait gemiler bugün yola çıkıyor

Dışişleri Bakanlığı , Lübnan ’dan ayrılmak üzere başvuran Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesinin yarın (9 Ekim) gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakanlık yetkilileri, bu kapsamda Deniz Kuvvetleri ’ne ait iki geminin bugün Beyrut ’a doğru yola çıkacağını bildirdi. Gemilerin toplam kapasitesinin yaklaşık 2.000 yolcu olduğu belirtildi.

Tahliye işlemleriyle ilgili detayların, bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezleri ile temasa geçmiş olan vatandaşlarla ayrıca paylaşılacağı ifade edildi.

Gerekmesi durumunda, tahliye işlemlerinin izleyen günlerde de devam edeceği vurgulandı. Bakanlık, vatandaşların ülkeye varışlarında karşılaşabilecekleri ihtiyaçların karşılanması için gerekli hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

Ayrıca, tahliye için görevlendirilen gemilerin, insani yardımları da Lübnan’a nakletmek amacıyla kullanılacağı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.