,, ,

Dışişleri Bakanlığı’ndan Haniye Suikastine Sert Tepki

Gündem 31.07.2024 - 09:23, Güncelleme: 31.07.2024 - 09:23 4273+ kez okundu.
 

Dışişleri Bakanlığı’ndan Haniye Suikastine Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığı, Haniye suikastını lanetledi. Türkiye, Filistin halkının yanında durmaya devam edecek ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı
Dışişleri Bakanlığı , Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye 'nin Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetledi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Haniye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı dilekleri iletildi. Açıklamada, "Netanyahu Hükümeti’nin barışa erişme niyetinde olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu saldırı, aynı zamanda Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır" denildi. Türkiye'nin, Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdüreceği vurgulandı.
Dışişleri Bakanlığı, Haniye suikastını lanetledi. Türkiye, Filistin halkının yanında durmaya devam edecek ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı

Dışişleri Bakanlığı , Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye 'nin Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetledi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Haniye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı dilekleri iletildi.

Açıklamada, "Netanyahu Hükümeti’nin barışa erişme niyetinde olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu saldırı, aynı zamanda Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır" denildi.

Türkiye'nin, Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdüreceği vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.