,, ,

Doğal Sayı Ne Demek? TDK Anlamına Göre Doğal Sayı Sözlük Anlamı Nedir?

TDK Anlamı 28.09.2023 - 15:04, Güncelleme: 28.09.2023 - 15:04 4170+ kez okundu.
 

Doğal Sayı Ne Demek? TDK Anlamına Göre Doğal Sayı Sözlük Anlamı Nedir?

Doğal Sayı Ne Demek? TDK Anlamına Göre Doğal Sayı Sözlük Anlamı Nedir?
TDK 'ye göre doğal sayı, "sayılar kümesi içinde, 0'dan başlayarak sonsuza kadar devam eden, her bir elemanı, kendisinden önceki sayıdan 1 fazla olan sayılar kümesi" olarak tanımlanmaktadır. Doğal sayılar , genellikle sayma sayıları olarak da bilinir. Bu sayılar, bir şeyi saymak için kullanılır. Örneğin, "Bir, iki, üç, dört" gibi sayılar, doğal sayılardır. Doğal sayılar aşağıdaki üç aksiyoma dayalı olarak tanımlanabilir: 0 bir doğal sayıdır. Her doğal sayının bir ardılıdır. Her doğal sayının bir öncesi yoktur. Doğal sayılar genellikle matematikte çeşitli hesaplamalarda kullanılır. Örneğin, toplama, çıkarma, çarpma ve bölme gibi işlemler, doğal sayılarla yapılabilir. Doğal sayıların örnek kullanımları: "Kaç kişi var?" sorusunun cevabı için doğal sayılar kullanılabilir. "Kaç tane elma var?" sorusunun cevabı için doğal sayılar kullanılabilir. "100'den küçük kaç tane doğal sayı vardır?" sorusunun cevabı 99'dur. Doğal sayıların kökeni: Doğal sayılar insanlığın varoluşundan beri kullanılmaktadır. İlk olarak, insanların nesneleri saymak için kullandıkları düşünülmektedir. Doğal sayılar matematikte önemli bir yere sahiptir. Matematiksel birçok kavram ve işlem, doğal sayılar üzerine inşa edilmiştir.
Doğal Sayı Ne Demek? TDK Anlamına Göre Doğal Sayı Sözlük Anlamı Nedir?

TDK 'ye göre doğal sayı, "sayılar kümesi içinde, 0'dan başlayarak sonsuza kadar devam eden, her bir elemanı, kendisinden önceki sayıdan 1 fazla olan sayılar kümesi" olarak tanımlanmaktadır.

Doğal sayılar , genellikle sayma sayıları olarak da bilinir. Bu sayılar, bir şeyi saymak için kullanılır. Örneğin, "Bir, iki, üç, dört" gibi sayılar, doğal sayılardır.

Doğal sayılar aşağıdaki üç aksiyoma dayalı olarak tanımlanabilir:

  • 0 bir doğal sayıdır.
  • Her doğal sayının bir ardılıdır.
  • Her doğal sayının bir öncesi yoktur.

Doğal sayılar genellikle matematikte çeşitli hesaplamalarda kullanılır. Örneğin, toplama, çıkarma, çarpma ve bölme gibi işlemler, doğal sayılarla yapılabilir.

Doğal sayıların örnek kullanımları:

  • "Kaç kişi var?" sorusunun cevabı için doğal sayılar kullanılabilir.
  • "Kaç tane elma var?" sorusunun cevabı için doğal sayılar kullanılabilir.
  • "100'den küçük kaç tane doğal sayı vardır?" sorusunun cevabı 99'dur.

Doğal sayıların kökeni:

Doğal sayılar insanlığın varoluşundan beri kullanılmaktadır. İlk olarak, insanların nesneleri saymak için kullandıkları düşünülmektedir.

Doğal sayılar matematikte önemli bir yere sahiptir. Matematiksel birçok kavram ve işlem, doğal sayılar üzerine inşa edilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.