,, ,

Eylem Ertuğrul’dan Atatürk’ün Zonguldak’a Gelişinin 93. Yıldönümü Mesajı

Siyaset 26.08.2024 - 12:58, Güncelleme: 26.08.2024 - 13:00 10641+ kez okundu.
 

Eylem Ertuğrul’dan Atatürk’ün Zonguldak’a Gelişinin 93. Yıldönümü Mesajı

Eylem Ertuğrul, Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 93. yıldönümünde: “Zonguldak, maden endüstrisinin başkenti olarak Cumhuriyet’in önemli bir şehridir.”
CHP Zonguldak Milletvekili Eylem E. Ertuğrul, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak’a gelişinin 93. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliklerine katıldı. Etkinlik kapsamında, Atatürk'ün Zonguldak’a ilk ayak bastığı noktaya gidilerek, bu anlamlı günün anısına denize çelenk bırakıldı. Ertuğrul, Cumhuriyet’in ilanından sonra Zonguldak’ın taş kömürü yatakları nedeniyle ülkenin maden endüstri başkenti olarak kabul edildiğini vurguladı. Zonguldak’ın sanayi hattının ayrılmaz bir parçası olan kömürle, diğer şehirler arasında kendine özgü bir karakter oluşturduğunu belirtti. Milli mücadele yıllarında ve sonrasında yurt gezilerine büyük önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 26 Ağustos 1931 tarihinde Ertuğrul yatı ile Zonguldak’a gelerek şehri onurlandırdığını hatırlatan Ertuğrul, Atatürk’ün şehre verdiği önemi şu sözlerle ifade ettiğini belirtti: “Zonguldak’ın derin toprakları altındaki Servet-i Madeniye ne kadar kıymetliyse, bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar kıymetli bir vilayetimizdir.”
Eylem Ertuğrul, Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 93. yıldönümünde: “Zonguldak, maden endüstrisinin başkenti olarak Cumhuriyet’in önemli bir şehridir.”

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem E. Ertuğrul, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak’a gelişinin 93. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliklerine katıldı. Etkinlik kapsamında, Atatürk'ün Zonguldak’a ilk ayak bastığı noktaya gidilerek, bu anlamlı günün anısına denize çelenk bırakıldı.

Ertuğrul, Cumhuriyet’in ilanından sonra Zonguldak’ın taş kömürü yatakları nedeniyle ülkenin maden endüstri başkenti olarak kabul edildiğini vurguladı. Zonguldak’ın sanayi hattının ayrılmaz bir parçası olan kömürle, diğer şehirler arasında kendine özgü bir karakter oluşturduğunu belirtti.

Milli mücadele yıllarında ve sonrasında yurt gezilerine büyük önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 26 Ağustos 1931 tarihinde Ertuğrul yatı ile Zonguldak’a gelerek şehri onurlandırdığını hatırlatan Ertuğrul, Atatürk’ün şehre verdiği önemi şu sözlerle ifade ettiğini belirtti:

“Zonguldak’ın derin toprakları altındaki Servet-i Madeniye ne kadar kıymetliyse, bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar kıymetli bir vilayetimizdir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.