,, ,

"Filinta" Dizisi: Osmanlı Dönemini Anlatan Aksiyon ve Polisiye Dizisi

Tv-Dünyası 15.07.2024 - 14:43, Güncelleme: 15.07.2024 - 14:44 8780+ kez okundu.
 

"Filinta" Dizisi: Osmanlı Dönemini Anlatan Aksiyon ve Polisiye Dizisi

"Filinta", 2014-2016 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan Osmanlı dönemi aksiyon, polisiye ve tarihî dizi. Es Film imzalı, senaristliği Ömer Genç ve Altuğ Küçük, yönetmenliği Osman Kaya tarafından yapıldı.
2014-2016 yılları arasında TRT 1 'de yayımlanan "Filinta", Osmanlı dönemini anlatan aksiyon, polisiye ve tarihî türde bir Türk televizyon dizisidir. Es Film imzalı dizinin senaristliğini Ömer Genç ve Altuğ Küçük yapmış, yönetmenliğini ise Osman Kaya üstlenmiştir. "Filinta" ismi, küçük tüfek ve güzel, yakışıklı anlamına gelmektedir. Dizinin başlangıcında "Gerçek kişi ve olaylarla ilgisi yoktur" yazısı bulunsa da, padişahın II. Abdülhamid olduğu düşünülmekteydi. Ancak, dizinin 46. bölümündeki padişahın tahttan indirilme sahnelerinden sonra padişahın Abdülaziz olduğu anlaşıldı. Dizinin senaristliğini 39. bölüme kadar Altuğ Küçük üstlenmiş ve 39. bölümden itibaren senaristlik görevini Ömer Genç devralmıştır. İki sezondan oluşan "Filinta", 56. bölümü ile sezon finali yaparak yayından kaldırılmıştır.
"Filinta", 2014-2016 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan Osmanlı dönemi aksiyon, polisiye ve tarihî dizi. Es Film imzalı, senaristliği Ömer Genç ve Altuğ Küçük, yönetmenliği Osman Kaya tarafından yapıldı.

2014-2016 yılları arasında TRT 1 'de yayımlanan "Filinta", Osmanlı dönemini anlatan aksiyon, polisiye ve tarihî türde bir Türk televizyon dizisidir. Es Film imzalı dizinin senaristliğini Ömer Genç ve Altuğ Küçük yapmış, yönetmenliğini ise Osman Kaya üstlenmiştir. "Filinta" ismi, küçük tüfek ve güzel, yakışıklı anlamına gelmektedir.

Dizinin başlangıcında "Gerçek kişi ve olaylarla ilgisi yoktur" yazısı bulunsa da, padişahın II. Abdülhamid olduğu düşünülmekteydi. Ancak, dizinin 46. bölümündeki padişahın tahttan indirilme sahnelerinden sonra padişahın Abdülaziz olduğu anlaşıldı.

Dizinin senaristliğini 39. bölüme kadar Altuğ Küçük üstlenmiş ve 39. bölümden itibaren senaristlik görevini Ömer Genç devralmıştır. İki sezondan oluşan "Filinta", 56. bölümü ile sezon finali yaparak yayından kaldırılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.