,, ,

Gölbaşı Belediyesi Yaz Aylarında Sivrisineklere Karşı Mücadele Ediyor

Gündem 09.07.2024 - 13:19, Güncelleme: 09.07.2024 - 13:19 3561+ kez okundu.
 

Gölbaşı Belediyesi Yaz Aylarında Sivrisineklere Karşı Mücadele Ediyor

Gölbaşı Belediyesi, yaz aylarında sivrisinek ve vektörlerle mücadelede önemli adımlar atıyor. Mogan Gölü çevresindeki çeşmelerde ekolojik dengeye uygun ilaçlama çalışmaları devam ediyor.
Gölbaşı Belediyesi , yaz aylarının gelmesiyle birlikte vektörle mücadelesine hız verdi. Çalışmalar kapsamında kırsal mahallelerde bulunan çeşmelerin olukları önce boşaltılarak, temizlendi. Ekipler daha sonra çeşmeleri ve çevresini ekolojik dengeye zarar vermeyen, ilaçlarla ilaçladı. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla, hem sivrisinek larvalarının Gölbaşı’nın simgesi Mogan Gölü ’ne ulaşmasının önüne geçmek, hem de olası salgın hayvan hastalıklarının engellenmesi amaçlanıyor. Gölbaşı Belediyesi yetkilileri halk sağlığını yakından ilgilendiren çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtirken, özellikle su birikintilerinde ve çeşmelerde yapılan bu çalışmaların sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınmasında büyük önem taşıdığını vurguladı.
Gölbaşı Belediyesi, yaz aylarında sivrisinek ve vektörlerle mücadelede önemli adımlar atıyor. Mogan Gölü çevresindeki çeşmelerde ekolojik dengeye uygun ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Gölbaşı Belediyesi , yaz aylarının gelmesiyle birlikte vektörle mücadelesine hız verdi. Çalışmalar kapsamında kırsal mahallelerde bulunan çeşmelerin olukları önce boşaltılarak, temizlendi. Ekipler daha sonra çeşmeleri ve çevresini ekolojik dengeye zarar vermeyen, ilaçlarla ilaçladı.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla, hem sivrisinek larvalarının Gölbaşı’nın simgesi Mogan Gölü ’ne ulaşmasının önüne geçmek, hem de olası salgın hayvan hastalıklarının engellenmesi amaçlanıyor.

Gölbaşı Belediyesi yetkilileri halk sağlığını yakından ilgilendiren çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtirken, özellikle su birikintilerinde ve çeşmelerde yapılan bu çalışmaların sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınmasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.