,, ,

Haydar Tanrıverdi, İlk Teklisini Yayınladı

Müzik 10.09.2024 - 16:26, Güncelleme: 10.09.2024 - 16:26 2754 kez okundu.
 

Haydar Tanrıverdi, İlk Teklisini Yayınladı

Haydar Tanrıverdi, “Nasip Olur Amasya’ya Varırsan” adlı ilk teklisini yayınladı. Klip çalışması Muhammed Kösen tarafından gerçekleştirildi
1983 yılında İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet konservatuarı Temel Bilimler bölümünde müzik eğitimime başlayan Haydar Tanrıverdi , lisans eğitiminden sonra müzik alanında yüksek lisans ve sanatta yeterliğini tamamladı.1988 yılından bugüne kadar İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarında Öğretim Görevlisi olarak çalışıyor.    Müzik camiasında 1986 yılından bu yana birçok sanatçıya sahnede ve albüm çalışmalarında müzik yönetmeni ve enstrümanist olarak katkıda bulunan Haydar Tanrıverdi, Nuray Hafiftaş, Fatih Kısaparmak, Gülay, Kerem Alışık, Güler Işık, Taşkın Doğanışık, Zeynel Aba, Erhan Uslu, Erol Parlak, Hamdiye Erol, Adnan Koç gibi birçok isimle çalıştı.    Bağlamanın baş tacı olduğu bir ailede büyüdüğünü ifade eden Haydar Tanrıverdi, “Müzik hayatımızda hep vardı, yıllardır enstrüman icracısı olarak yaptığım çalışmalara sesimle de yeni bir renk, yeni bir deneyim katmak istedim” diyerek yaptığı tekli çalışmanın sebebini açıkladı.     Klip çalışması doğa ve belgesel çekimlerinin başarılı yönetmeni Muhammed Kösen tarafından gerçekleştirildi.    Yıllardır birçok ünlü ismin albüm çalışmalarında müzik yönetmenliği, orkestra şefliklerini üstlenen Haydar Tanrıverdi ilk defa kendisi için bir çalışma gerçekleştirdi.    Tokat yöresinden Âşık Veli’ye ait özel bir deyiş olan “Nasip Olur Amasya’ya Varırsan” adlı eser Duygu Müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuldu.     Haydar Tanrıverdi yorumuyla “NASİP OLUR AMASYA’YA VARIRSAN” Klip Link1983 yılında İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet konservatuarı Temel Bilimler bölümünde müzik eğitimime başlayan Haydar Tanrıverdi, lisans eğitiminden sonra müzik alanında yüksek lisans ve sanatta yeterliğini tamamladı.1988 yılından bugüne kadar İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarında Öğretim Görevlisi olarak çalışıyor. 
Haydar Tanrıverdi, “Nasip Olur Amasya’ya Varırsan” adlı ilk teklisini yayınladı. Klip çalışması Muhammed Kösen tarafından gerçekleştirildi

1983 yılında İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet konservatuarı Temel Bilimler bölümünde müzik eğitimime başlayan Haydar Tanrıverdi , lisans eğitiminden sonra müzik alanında yüksek lisans ve sanatta yeterliğini tamamladı.1988 yılından bugüne kadar İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarında Öğretim Görevlisi olarak çalışıyor. 

 
Müzik camiasında 1986 yılından bu yana birçok sanatçıya sahnede ve albüm çalışmalarında müzik yönetmeni ve enstrümanist olarak katkıda bulunan Haydar Tanrıverdi, Nuray Hafiftaş, Fatih Kısaparmak, Gülay, Kerem Alışık, Güler Işık, Taşkın Doğanışık, Zeynel Aba, Erhan Uslu, Erol Parlak, Hamdiye Erol, Adnan Koç gibi birçok isimle çalıştı. 
 
Bağlamanın baş tacı olduğu bir ailede büyüdüğünü ifade eden Haydar Tanrıverdi, “Müzik hayatımızda hep vardı, yıllardır enstrüman icracısı olarak yaptığım çalışmalara sesimle de yeni bir renk, yeni bir deneyim katmak istedim” diyerek yaptığı tekli çalışmanın sebebini açıkladı.  
 
Klip çalışması doğa ve belgesel çekimlerinin başarılı yönetmeni Muhammed Kösen tarafından gerçekleştirildi. 
 
Yıllardır birçok ünlü ismin albüm çalışmalarında müzik yönetmenliği, orkestra şefliklerini üstlenen Haydar Tanrıverdi ilk defa kendisi için bir çalışma gerçekleştirdi. 
 
Tokat yöresinden Âşık Veli’ye ait özel bir deyiş olan “Nasip Olur Amasya’ya Varırsan” adlı eser Duygu Müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuldu.
 
 

Haydar Tanrıverdi yorumuyla “NASİP OLUR AMASYA’YA VARIRSAN” Klip Link1983 yılında İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet konservatuarı Temel Bilimler bölümünde müzik eğitimime başlayan Haydar Tanrıverdi, lisans eğitiminden sonra müzik alanında yüksek lisans ve sanatta yeterliğini tamamladı.1988 yılından bugüne kadar İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarında Öğretim Görevlisi olarak çalışıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.