,, ,

Hazine Bakanlığı’ndan Altınla Kira Uyarısı

Gündem 29.08.2024 - 11:36, Güncelleme: 29.08.2024 - 11:36 4947+ kez okundu.
 

Hazine Bakanlığı’ndan Altınla Kira Uyarısı

Hazine Bakanlığı, altın cinsinden kira sözleşmelerinin mevzuata aykırı olduğunu ve vatandaşların bu tür işlemlerden kaçınmaları gerektiğini belirtti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı , sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile altın cinsinden kira sözleşmeleri hakkında önemli uyarılarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan 29 Ağustos 2024 tarihli basın duyurusunda, kira bedellerinin altın cinsinden ödenmesine yönelik bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereği doğduğu belirtildi. Açıklamada, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar'ın 4. maddesinde 2018 yılında yapılan değişiklikle Türkiye'de yerleşik kişilerin, belirli durumlar dışında, menkul ve gayrimenkul alım satım, kiralama, leasing gibi sözleşmelerde döviz cinsinden veya dövize endeksli ödeme yapmalarının yasaklandığı hatırlatıldı. Bu yasak kapsamına, konut ve çatılı iş yerleri dahil olmak üzere, gayrimenkul kiralama sözleşmeleri de dahil edildi. Ayrıca, uluslararası piyasalarda fiyatı döviz cinsinden belirlenen kıymetli madenlere ve emtiaya endekslenen sözleşmelerin de dövize endeksli sözleşme olarak değerlendirileceği ifade edildi. Bu doğrultuda, kira bedelinin altın cinsinden ödenmesi anılan mevzuata aykırı kabul edilmekte ve vatandaşların bu tür işlemlerden kaçınmaları gerektiği vurgulandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bu mevzuat hükümlerine uygun hareket etmelerinin önemine dikkat çekerek, kamuoyuna saygı ile duyuruda bulundu.
Hazine Bakanlığı, altın cinsinden kira sözleşmelerinin mevzuata aykırı olduğunu ve vatandaşların bu tür işlemlerden kaçınmaları gerektiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı , sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile altın cinsinden kira sözleşmeleri hakkında önemli uyarılarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan 29 Ağustos 2024 tarihli basın duyurusunda, kira bedellerinin altın cinsinden ödenmesine yönelik bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereği doğduğu belirtildi.

Açıklamada, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar'ın 4. maddesinde 2018 yılında yapılan değişiklikle Türkiye'de yerleşik kişilerin, belirli durumlar dışında, menkul ve gayrimenkul alım satım, kiralama, leasing gibi sözleşmelerde döviz cinsinden veya dövize endeksli ödeme yapmalarının yasaklandığı hatırlatıldı. Bu yasak kapsamına, konut ve çatılı iş yerleri dahil olmak üzere, gayrimenkul kiralama sözleşmeleri de dahil edildi.

Ayrıca, uluslararası piyasalarda fiyatı döviz cinsinden belirlenen kıymetli madenlere ve emtiaya endekslenen sözleşmelerin de dövize endeksli sözleşme olarak değerlendirileceği ifade edildi. Bu doğrultuda, kira bedelinin altın cinsinden ödenmesi anılan mevzuata aykırı kabul edilmekte ve vatandaşların bu tür işlemlerden kaçınmaları gerektiği vurgulandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bu mevzuat hükümlerine uygun hareket etmelerinin önemine dikkat çekerek, kamuoyuna saygı ile duyuruda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.