,, ,

Hazine ve Maliye Bakanı Şimsek: Eylülde Yıllık Enflasyon Yüzde 49,4’e Geriledi

Ekonomi 03.10.2024 - 14:10, Güncelleme: 03.10.2024 - 14:10 1875 kez okundu.
 

Hazine ve Maliye Bakanı Şimsek: Eylülde Yıllık Enflasyon Yüzde 49,4’e Geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyonun yüzde 49,4’e gerilediğini ve dezenflasyon sürecinin devam ettiğini açıkladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimsek , Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre, yıllık enflasyon bir önceki aya göre 2,6 puan düşüşle yüzde 49,4’e geriledi. Bakan Şimsek, temel mal enflasyonunun yıllık yüzde 28,3 ile görece düşük seviyelerde olduğunu belirterek, geriye dönük fiyatlama davranışlarının, hizmet enflasyonundaki düşüşün yavaş gerçekleşmesine neden olduğunu ifade etti. Haziran ayında başlayan dezenflasyon sürecinin devam ettiğini vurgulayan Bakan Şimsek, bu sürecin önümüzdeki yılın ikinci yarısında başlayacak istikrar dönemiyle birlikte kalıcı enflasyon düşüşünü sağlayarak tek haneli rakamlara ulaşacağını söyledi. Şimsek, “Tüm politikalarımızı fiyat istikrarı hedefimiz doğrultusunda eşgüdüm içinde ve kararlılıkla uygulamayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. Bakan Şimsek, enflasyonu düşürmenin yalnızca hayat pahalılığı sorununu çözmekle kalmayıp, aynı zamanda vatandaşların refahını kalıcı olarak artıracağını da vurguladı. Bu açıklamalar, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar için atılacak adımlar konusunda kamuoyuna güvence vermeyi amaçlıyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyonun yüzde 49,4’e gerilediğini ve dezenflasyon sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimsek , Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre, yıllık enflasyon bir önceki aya göre 2,6 puan düşüşle yüzde 49,4’e geriledi. Bakan Şimsek, temel mal enflasyonunun yıllık yüzde 28,3 ile görece düşük seviyelerde olduğunu belirterek, geriye dönük fiyatlama davranışlarının, hizmet enflasyonundaki düşüşün yavaş gerçekleşmesine neden olduğunu ifade etti.

Haziran ayında başlayan dez enflasyon sürecinin devam ettiğini vurgulayan Bakan Şimsek, bu sürecin önümüzdeki yılın ikinci yarısında başlayacak istikrar dönemiyle birlikte kalıcı enflasyon düşüşünü sağlayarak tek haneli rakamlara ulaşacağını söyledi. Şimsek, “Tüm politikalarımızı fiyat istikrarı hedefimiz doğrultusunda eşgüdüm içinde ve kararlılıkla uygulamayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Şimsek, enflasyonu düşürmenin yalnızca hayat pahalılığı sorununu çözmekle kalmayıp, aynı zamanda vatandaşların refahını kalıcı olarak artıracağını da vurguladı. Bu açıklamalar, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar için atılacak adımlar konusunda kamuoyuna güvence vermeyi amaçlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.