,, ,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Narin Kızımız İçin Atılan Tweetlerin Yüzde 38'i Bot Hesaplardan!

Gündem 10.09.2024 - 13:02, Güncelleme: 10.09.2024 - 13:02 3506 kez okundu.
 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Narin Kızımız İçin Atılan Tweetlerin Yüzde 38'i Bot Hesaplardan!

Bakan Yerlikaya, Narin kızımızla ilgili sosyal medya paylaşımlarının %38,3’ünün bot hesap olduğunu ve %76’sının provokatif içerik taşıdığını açıkladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  21 Ağustos ile 9 Eylül 2024 tarihleri arasında sosyal medya platformu X'te Narin kızımızla ilgili yapılan paylaşımlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, bu süreçte 15 ayrı etikette 4 milyon 761 bin 420 tweet atıldığını belirtti. Bu paylaşımları yapan 1 milyon 302 bin 209 hesabın %38,3'ünün, yani 498 bin 713'ünün bot hesap olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Ayrıca, yapılan paylaşımların %76’sının provokatif ve olumsuz içerik taşıdığı ortaya kondu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yürütülen algı operasyonlarına karşı kararlılıkla mücadeleye devam edileceğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: “Milletimizi yanıltmaya yönelik gerçek dışı bilgileri yayanlarla da mücadelemiz sürecek. Milletimiz içinde büyük üzüntü yaratan bu cinayetin aydınlatılması için adli süreç devam ediyor. Devletimiz, tüm kurumlarıyla bu olayın üzerine titizlikle gitmektedir." Yerlikaya, açıklamasını Narin kızımıza bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek sonlandırdı ve İçişleri Bakanlığı'nın olayın başından itibaren sıkı bir takip içinde olduğunu belirtti.
Bakan Yerlikaya, Narin kızımızla ilgili sosyal medya paylaşımlarının %38,3’ünün bot hesap olduğunu ve %76’sının provokatif içerik taşıdığını açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  21 Ağustos ile 9 Eylül 2024 tarihleri arasında sosyal medya platformu X'te Narin kızımızla ilgili yapılan paylaşımlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, bu süreçte 15 ayrı etikette 4 milyon 761 bin 420 tweet atıldığını belirtti.

Bu paylaşımları yapan 1 milyon 302 bin 209 hesabın %38,3'ünün, yani 498 bin 713'ünün bot hesap olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Ayrıca, yapılan paylaşımların %76’sının provokatif ve olumsuz içerik taşıdığı ortaya kondu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yürütülen algı operasyonlarına karşı kararlılıkla mücadeleye devam edileceğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizi yanıltmaya yönelik gerçek dışı bilgileri yayanlarla da mücadelemiz sürecek. Milletimiz içinde büyük üzüntü yaratan bu cinayetin aydınlatılması için adli süreç devam ediyor. Devletimiz, tüm kurumlarıyla bu olayın üzerine titizlikle gitmektedir."

Yerlikaya, açıklamasını Narin kızımıza bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek sonlandırdı ve İçişleri Bakanlığı'nın olayın başından itibaren sıkı bir takip içinde olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.