,, ,

İlayda Akdoğan Kimdir?

Kimdir 30.09.2024 - 11:05, Güncelleme: 30.09.2024 - 11:05 1597 kez okundu.
 

İlayda Akdoğan Kimdir?

İlayda Akdoğan Kimdir?
İlayda Akdoğan 1998 yılında İstanbul’da doğan İlayda Akdoğan, genç yaşta oyunculuğa başlamış ve çocuk oyuncu olarak tanınmıştır. 6 yaşında dizi ve reklamlarda yer almaya başlayan Akdoğan, "Bez Bebek", "Sevgili Dünürüm", "Gönül Hırsızı" gibi birçok projede rol aldı. Özellikle "Mustang" (2015) adlı filmde canlandırdığı "Sonay" karakteri ile Cannes Film Festivali'nde büyük beğeni topladı. Bu film, Fransa'da da gösterime girerek dünya çapında ilgi gördü ve Akdoğan'ı uluslararası arenada tanınır hale getirdi. Sosyal medyada oldukça popüler olan İlayda Akdoğan , YouTube kanalı ve Instagram hesabı üzerinden takipçileriyle samimi içerikler paylaşır. Oyunculuğun yanı sıra sosyal medya içerik üreticisi olarak da tanınır. İlayda Akdoğan Doğum Tarihi & Yeri: 21 Temmuz 1998, İstanbul. Eğitim: İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. Rol Aldığı Dizi ve Filmler: Diziler: Bez Bebek (2007-2010): Çocuk oyuncu olarak bu dizide ilk önemli rolünü aldı. Sevgili Dünürüm (2007): Bir aile komedisinde rol aldı. Gönül Hırsızı (2013): Dram türündeki bu dizide oynadı. Filmler: Mustang (2015): Cannes Film Festivali’nde gösterilen ve Oscar aday adayı olan filmde "Sonay" karakteriyle yer aldı.
İlayda Akdoğan Kimdir?

İlayda Akdoğan 1998 yılında İstanbul’da doğan İlayda Akdoğan, genç yaşta oyunculuğa başlamış ve çocuk oyuncu olarak tanınmıştır. 6 yaşında dizi ve reklamlarda yer almaya başlayan Akdoğan, "Bez Bebek", "Sevgili Dünürüm", "Gönül Hırsızı" gibi birçok projede rol aldı. Özellikle "Mustang" (2015) adlı filmde canlandırdığı "Sonay" karakteri ile Cannes Film Festivali'nde büyük beğeni topladı. Bu film, Fransa'da da gösterime girerek dünya çapında ilgi gördü ve Akdoğan'ı uluslararası arenada tanınır hale getirdi.

Sosyal medyada oldukça popüler olan İlayda Akdoğan , YouTube kanalı ve Instagram hesabı üzerinden takipçileriyle samimi içerikler paylaşır. Oyunculuğun yanı sıra sosyal medya içerik üreticisi olarak da tanınır.

İlayda Akdoğan

  • Doğum Tarihi & Yeri: 21 Temmuz 1998, İstanbul.
  • Eğitim: İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı.
  • Rol Aldığı Dizi ve Filmler:
    • Diziler:
      • Bez Bebek (2007-2010): Çocuk oyuncu olarak bu dizide ilk önemli rolünü aldı.
      • Sevgili Dünürüm (2007): Bir aile komedisinde rol aldı.
      • Gönül Hırsızı (2013): Dram türündeki bu dizide oynadı.
    • Filmler:
      • Mustang (2015): Cannes Film Festivali’nde gösterilen ve Oscar aday adayı olan filmde "Sonay" karakteriyle yer aldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.