,, ,

Vatan Şairi Namık Kemal Gelibolu'daki Mezarı Başında Anıldı

Gündem 02.12.2022 - 14:31, Güncelleme: 02.12.2022 - 14:31 4221+ kez okundu.
 

Vatan Şairi Namık Kemal Gelibolu'daki Mezarı Başında Anıldı

Vatan Şairi Namık Kemal Gelibolu'daki Mezarı Başında Anıldı
Çanakkale ’nin Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır köyünde bulunan Türk edebiyatının “vatan şairi” olarak bilinen Namık Kemal ölümünün 134’cü yılında törenlerle anıldı. Vatan Şairi Namık Kemal’in kabrinin bulunduğu Bolayır köyündeki tören, Gelibolu kaymakamı Bekir Abacı , 2. Kolordu komutanlığı adına 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferat Vural, belediye başkanı Mustafa Özacar ve Bolayır Muhtarı Adnan Can ’ın buket sunumu ve kabir ziyareti ile başladı, Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam edilen toren kabirde Kuranı kerim tilavetinin okunması ile buradaki tören sona erdi. Vatan Şairi Namık Kemal’i anma programının 2’ci bölümüne Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu salonunda devam edildi. Gelibolu Namık Kemal Ortaokulu tarafından hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından vatan şairi Namık Kemal’in biyografisi öğrenci Deniz Aydın tarafından okundu ve yine aynı okul öğrencisi Sudenaz Yetemen tarafından da Murabba adli şiiri okundu. Vatan Şairi ve fikir adamı Namık Kemal’i anlatan sinevizyon gösterimi ve yine Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunumu ile anma programı sona erdi. Düzenlenen törenlere Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, 18. Mekanize Piyade Tugay komutanı Tuğgeneral Ferat Vural, belediye başkanı Mustafa Özacar, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir , Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın, Bolayır Muhtarı Adnan Can, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğretmen ve öğrencileri okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  Haber: Doğan Zelova    
Vatan Şairi Namık Kemal Gelibolu'daki Mezarı Başında Anıldı

Çanakkale ’nin Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır köyünde bulunan Türk edebiyatının “vatan şairi” olarak bilinen Namık Kemal ölümünün 134’cü yılında törenlerle anıldı.

Vatan Şairi Namık Kemal’in kabrinin bulunduğu Bolayır köyündeki tören, Gelibolu kaymakamı Bekir Abacı , 2. Kolordu komutanlığı adına 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferat Vural, belediye başkanı Mustafa Özacar ve Bolayır Muhtarı Adnan Can ’ın buket sunumu ve kabir ziyareti ile başladı,

Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam edilen toren kabirde Kuranı kerim tilavetinin okunması ile buradaki tören sona erdi.

Vatan Şairi Namık Kemal’i anma programının 2’ci bölümüne Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu salonunda devam edildi.

Gelibolu Namık Kemal Ortaokulu tarafından hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından vatan şairi Namık Kemal’in biyografisi öğrenci Deniz Aydın tarafından okundu ve yine aynı okul öğrencisi Sudenaz Yetemen tarafından da Murabba adli şiiri okundu.

Vatan Şairi ve fikir adamı Namık Kemal’i anlatan sinevizyon gösterimi ve yine Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunumu ile anma programı sona erdi.

Düzenlenen törenlere Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, 18. Mekanize Piyade Tugay komutanı Tuğgeneral Ferat Vural, belediye başkanı Mustafa Özacar, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir , Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın, Bolayır Muhtarı Adnan Can, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğretmen ve öğrencileri okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Haber: Doğan Zelova

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.