,, ,

Edirne'de atık ahşap malzemeler kullanılarak hazırlanan heykeller sergilendi

Kültür-Sanat 23.03.2023 - 17:14, Güncelleme: 23.03.2023 - 17:14 35460+ kez okundu.
 

Edirne'de atık ahşap malzemeler kullanılarak hazırlanan heykeller sergilendi

Edirne'de atık ahşap malzemeler kullanılarak hazırlanan heykeller sergilendi
Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Ferit Yazıcı 'nın, atık malzemelerden hazırladığı Nihil Glorificatum (Yüceltilmiş hiçlik) isimli heykel sergisi açıldı. Güzel Sanatlar Fakültesinin Karaağaç'taki Tarihi Gar Binası Fuaye Salonu'nda serginin açılışında konuşan Yazıcı, sergide yer alan 21 eserin büyük bölümünü atık malzemelerden yaptığını söyledi. Bir kereste fabrikasından topladığı atık parçalarla çalışmalarını hazırladığını belirten Yazıcı, "Nihil Glorificatum, Latince bir tabir ve 'Yüceltilmiş hiçlik' anlamına geliyor. Ben aslında hiç olarak sayılan malzemeyi tekrar ele alıp yüceltmeye çalıştım. Ne kadar başarılı olduğumu takdirlerinize bırakıyorum. Bazı heykellerde eleştirel yaklaşımlar da görebilirsiniz ama büyük bir kısmını gündelik hayatta beni etkileyen konular etrafında yapmaya gayret ettim." diye konuştu. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün de Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle sanat etkinliklerine uzun süre ara verdiklerini söyledi. Bu zorlu sürecin sanatın insanları iyileştirici yönüyle atlatılacağını belirten Tüzün, "Ferit Hocamızın sergisinde çok etkili eserler var. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi. Açılışına Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu , akademisyenler ve sanatseverlerin katıldığı sergi 19 Nisan'a kadar görülebilecek.    
Edirne'de atık ahşap malzemeler kullanılarak hazırlanan heykeller sergilendi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Ferit Yazıcı 'nın, atık malzemelerden hazırladığı Nihil Glorificatum (Yüceltilmiş hiçlik) isimli heykel sergisi açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesinin Karaağaç'taki Tarihi Gar Binası Fuaye Salonu'nda serginin açılışında konuşan Yazıcı, sergide yer alan 21 eserin büyük bölümünü atık malzemelerden yaptığını söyledi.

Bir kereste fabrikasından topladığı atık parçalarla çalışmalarını hazırladığını belirten Yazıcı, "Nihil Glorificatum, Latince bir tabir ve 'Yüceltilmiş hiçlik' anlamına geliyor. Ben aslında hiç olarak sayılan malzemeyi tekrar ele alıp yüceltmeye çalıştım. Ne kadar başarılı olduğumu takdirlerinize bırakıyorum. Bazı heykellerde eleştirel yaklaşımlar da görebilirsiniz ama büyük bir kısmını gündelik hayatta beni etkileyen konular etrafında yapmaya gayret ettim." diye konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün de Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle sanat etkinliklerine uzun süre ara verdiklerini söyledi.

Bu zorlu sürecin sanatın insanları iyileştirici yönüyle atlatılacağını belirten Tüzün, "Ferit Hocamızın sergisinde çok etkili eserler var. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Açılışına Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu , akademisyenler ve sanatseverlerin katıldığı sergi 19 Nisan'a kadar görülebilecek.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.