,, ,

Öğrenciler devam eden proje eğitimini ilgiyle takip ediyorlar.

Gündem 11.04.2023 - 15:46, Güncelleme: 11.04.2023 - 15:46 6169+ kez okundu.
 

Öğrenciler devam eden proje eğitimini ilgiyle takip ediyorlar.

Öğrenciler devam eden proje eğitimini ilgiyle takip ediyorlar.
Erciyes Üniversitesi , Atatürk Üniversitesi , Yozgat Bozok Üniversitesi , Hacı Bayram Veli Üniversitesi , Hitit Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi akademisyenlerinin eğitmenlik yaptığı ve “TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı” kapsamında gerçekleştirilen “Sağlık Bilimleri Alanında Önlisans/Lisans Öğrencilerine Yönelik Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi” etkinliğinin üçüncü günü olan 10 Nisan 2023 Pazartesi günü de yoğun ilgiyle devam ettirildi.  Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Öçsoy ’un koordinatörlüğünde çevrimiçi olarak yürütülen ve dört gün olarak planlanan eğitim etkinliğinin sabah oturumlarında etkileşimli olarak sunumlar yapılmakta ve öğleden sonraları ise uygulamalı grup çalışmalarına yer verilmekte olup farklı üniversitelerden sağlık bilimleri alanında eğitim gören öğrenciler iştirak etmekteler.  Konusunda deneyimli ve özgün fikir sahibi eğiticiler tarafından, lisans eğitimi gören öğrencilere bilimsel bir fikrin nasıl proje önerisi haline dönüştürülebileceği teorik ve uygulamalarla anlatılmaya çalışılan kursun üçüncü gün sabahı, Doç. Dr. Osman Tolga Gül “Kariyer planlama” başlığı altında bilimsel ve mesleki kariyer planlama ile TÜBİTAK ulusal destek programlarının sağladığı fırsatlar hakkında bilgiler verdi ve “Bilimsel Proje Üretimi” başlığı altında da bir araştırma probleminin tanımı, çalışmanın amacı, araştırma sorusu ve/veya hipotez kavramlarını örneklerle izah etti.  Benzer şekilde Dr. Öğr. Üyesi Güven Akçay da bilimsel proje üretimi konularında bilgiler paylaştı ve “Projede Yöntem” başlığı altında projede kullanılan yöntem ve metotlara ilişkin bilgiler verdi.  “Proje Bileşenleri” başlığı altında proje yazım tekniği ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bir projenin kapak sayfası, proje konu ve başlığının belirlenmesi ve yazımındaki incelikler, özet ve anahtar kelimelerin verilişinde dikkat edilecek noktalar ile proje ekibinin belirlenmesinde izlenecek stratejilerden bahsetti.  Grup çalışmalarının yürütüldüğü öğleden sonraki etkinliklerde ise Doç. Dr. Nilay Ildız , Dr. Öğr. Üyesi Esra Balcıoğlu , Dr. Öğr. Üyesi Güven Akçay ve Öğr. Gör. Dr. Çağla Çelik’in rehberliğinde öğrenciler TÜBİTAK 2209-A Formu Üzerinden örnek proje önerisi hazırlama atölyesine alındılar.  Öğrencilerin sorularının da cevaplandırıldığı gün boyunca faydalı ve yeni bilgilerin paylaşıldığı gözlendi ve dördüncü günkü eğitimde de proje çıktılarının ve sonuçlarının nasıl değerlendirileceği konularda bilgiler aktarılacağı ifade edildi.
Öğrenciler devam eden proje eğitimini ilgiyle takip ediyorlar.

Erciyes Üniversitesi , Atatürk Üniversitesi , Yozgat Bozok Üniversitesi , Hacı Bayram Veli Üniversitesi , Hitit Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi akademisyenlerinin eğitmenlik yaptığı ve “TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı” kapsamında gerçekleştirilen “Sağlık Bilimleri Alanında Önlisans/Lisans Öğrencilerine Yönelik Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi” etkinliğinin üçüncü günü olan 10 Nisan 2023 Pazartesi günü de yoğun ilgiyle devam ettirildi. 

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Öçsoy ’un koordinatörlüğünde çevrimiçi olarak yürütülen ve dört gün olarak planlanan eğitim etkinliğinin sabah oturumlarında etkileşimli olarak sunumlar yapılmakta ve öğleden sonraları ise uygulamalı grup çalışmalarına yer verilmekte olup farklı üniversitelerden sağlık bilimleri alanında eğitim gören öğrenciler iştirak etmekteler. 

Konusunda deneyimli ve özgün fikir sahibi eğiticiler tarafından, lisans eğitimi gören öğrencilere bilimsel bir fikrin nasıl proje önerisi haline dönüştürülebileceği teorik ve uygulamalarla anlatılmaya çalışılan kursun üçüncü gün sabahı, Doç. Dr. Osman Tolga Gül “Kariyer planlama” başlığı altında bilimsel ve mesleki kariyer planlama ile TÜBİTAK ulusal destek programlarının sağladığı fırsatlar hakkında bilgiler verdi ve “Bilimsel Proje Üretimi” başlığı altında da bir araştırma probleminin tanımı, çalışmanın amacı, araştırma sorusu ve/veya hipotez kavramlarını örneklerle izah etti. 

Benzer şekilde Dr. Öğr. Üyesi Güven Akçay da bilimsel proje üretimi konularında bilgiler paylaştı ve “Projede Yöntem” başlığı altında projede kullanılan yöntem ve metotlara ilişkin bilgiler verdi. 

“Proje Bileşenleri” başlığı altında proje yazım tekniği ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bir projenin kapak sayfası, proje konu ve başlığının belirlenmesi ve yazımındaki incelikler, özet ve anahtar kelimelerin verilişinde dikkat edilecek noktalar ile proje ekibinin belirlenmesinde izlenecek stratejilerden bahsetti. 


Grup çalışmalarının yürütüldüğü öğleden sonraki etkinliklerde ise Doç. Dr. Nilay Ildız , Dr. Öğr. Üyesi Esra Balcıoğlu , Dr. Öğr. Üyesi Güven Akçay ve Öğr. Gör. Dr. Çağla Çelik’in rehberliğinde öğrenciler TÜBİTAK 2209-A Formu Üzerinden örnek proje önerisi hazırlama atölyesine alındılar. 

Öğrencilerin sorularının da cevaplandırıldığı gün boyunca faydalı ve yeni bilgilerin paylaşıldığı gözlendi ve dördüncü günkü eğitimde de proje çıktılarının ve sonuçlarının nasıl değerlendirileceği konularda bilgiler aktarılacağı ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.