,, ,

Umut Akdoğan Kimdir? Umut Akdoğan Kaç Yaşında, Nereli?

Kimdir 12.08.2023 - 10:29, Güncelleme: 12.08.2023 - 10:29 6556+ kez okundu.
 

Umut Akdoğan Kimdir? Umut Akdoğan Kaç Yaşında, Nereli?

Umut Akdoğan Kimdir? Umut Akdoğan Kaç Yaşında, Nereli?
Umut Akdoğan 1986 yılında Ankara'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversite yıllarında siyasetle ilgilenmeye başladı ve Cumhuriyet Halk Partisi 'ne üye oldu. 2008 yılında Türkiye'nin ilk siyasal gönüllülük projesi olan “Genç Ankara Gönüllüleri” kurucularından oldu ve başkanlığını yürüttü. 2009 yerel seçim kampanyasında aktif rol aldı. 2011 yılında CHP Gençlik Kolları Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. 2014 yılında CHP Ankara İl Başkanlığı'nda görev aldı. 2015 yılında CHP Ankara Milletvekili seçildi. Umut Akdoğan 2018 yılında CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. 2023 Türkiye genel seçimlerinde CHP 'den Ankara milletvekili seçildi. Umut Akdoğan evli ve iki çocuk babasıdır. Umut Akdoğan Cumhuriyet Halk Partisi'nin genç ve başarılı siyasetçilerinden biridir. Türkiye'nin geleceğine dair umut vaat eden bir siyasetçidir.Umut Akdoğan, 1986 yılında Ankara'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.
Umut Akdoğan Kimdir? Umut Akdoğan Kaç Yaşında, Nereli?

Umut Akdoğan 1986 yılında Ankara'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversite yıllarında siyasetle ilgilenmeye başladı ve Cumhuriyet Halk Partisi 'ne üye oldu. 2008 yılında Türkiye'nin ilk siyasal gönüllülük projesi olan “Genç Ankara Gönüllüleri” kurucularından oldu ve başkanlığını yürüttü. 2009 yerel seçim kampanyasında aktif rol aldı.

2011 yılında CHP Gençlik Kolları Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. 2014 yılında CHP Ankara İl Başkanlığı'nda görev aldı. 2015 yılında CHP Ankara Milletvekili seçildi.

Umut Akdoğan 2018 yılında CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. 2023 Türkiye genel seçimlerinde CHP 'den Ankara milletvekili seçildi.

Umut Akdoğan evli ve iki çocuk babasıdır.

Umut Akdoğan Cumhuriyet Halk Partisi'nin genç ve başarılı siyasetçilerinden biridir. Türkiye'nin geleceğine dair umut vaat eden bir siyasetçidir.Umut Akdoğan, 1986 yılında Ankara'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.