,, ,

Ebrar Karakurt kimdir?

Kimdir 09.09.2023 - 16:08, Güncelleme: 09.09.2023 - 16:08 4386+ kez okundu.
 

Ebrar Karakurt kimdir?

Ebrar Karakurt kimdir?
Ebrar Karakurt 17 Ocak 2000’de Balıkesir’de doğan Türk voleybolcudur. Pasör çaprazı olarak oynayan Ebrar Karakurt Türkiye kadın millî voleybol takımının ve Rusya takımı Lokomotiv Kaliningrad’ın oyuncusudur. Boyu 1,96 metredir. Ebrar Karakurt voleybola 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübü’nde başladı. VakıfBank formasıyla iki sene üst üste hem yıldızlar hem de gençler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu yaşadı. U23 Milli Takımı’yla Dünya Şampiyonu olan Ebrar Karakurt U18 Milli Takımı’yla mücadele ettiği Dünya Şampiyonası’nda ‘En İyi Smaçör’ ödülünün sahibi oldu. 2018 yılında VakıfBank A Takımı’na yükselen Ebrar Karakurt 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu elde etti. Mayıs 2021’de İtalya Kadınlar Voleybol Ligi takımlarından Igor Gorgonzola Novara’ya transfer olan Ebrar Karakurt 2 yıllık sözleşme imzaladı. İtalya’da normal sezonda en çok MVP seçilen oyuncu oldu. Ayrıca İtalya Kadınlar Voleybol Ligi’nin en iyi pasör çaprazı ve en skorer oyuncusu seçildi. Ebrar Karakurt milli takım formasıyla da büyük başarılar kazandı. 2019 yılında Türkiye ile Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya aldı. 2021 yılında ise Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya ve Milletler Ligi’nde de gümüş madalya kazandı. 2023 yılında ise Türkiye ile hem Avrupa Şampiyonası’nda hem de Milletler Ligi’nde altın madalya elde etti. Milletler Ligi’nde en iyi pasör çaprazı ödülünü de aldı. Ebrar Karakurt’un kişisel hayatı da medyanın ilgisini çekti. Ağustos 2021’de sosyal medya hesabında partneri ile bir fotoğrafını paylaştığı için bazı yayın organları ve bireyler tarafından eleştirildi2. Bu durum homofobik ve gerici olarak nitelendirildi2. Karakurt’a destek olmak için sosyal medyada #EbrarKarakurtYalnızDeğil hashtagi oluşturuldu. Karakurt’a destek için voleybol camiasından ve sanat dünyasından birçok isim gönderilerde bulundu2. Türkiye Voleybol Federasyonu da Ebrar Karakurt ’a destek verdi
Ebrar Karakurt kimdir?

Ebrar Karakurt 17 Ocak 2000’de Balıkesir’de doğan Türk voleybolcudur. Pasör çaprazı olarak oynayan Ebrar Karakurt Türkiye kadın millî voleybol takımının ve Rusya takımı Lokomotiv Kaliningrad’ın oyuncusudur. Boyu 1,96 metredir.

Ebrar Karakurt voleybola 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübü’nde başladı. VakıfBank formasıyla iki sene üst üste hem yıldızlar hem de gençler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu yaşadı. U23 Milli Takımı’yla Dünya Şampiyonu olan Ebrar Karakurt U18 Milli Takımı’yla mücadele ettiği Dünya Şampiyonası’nda ‘En İyi Smaçör’ ödülünün sahibi oldu. 2018 yılında VakıfBank A Takımı’na yükselen Ebrar Karakurt 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu elde etti.

Mayıs 2021’de İtalya Kadınlar Voleybol Ligi takımlarından Igor Gorgonzola Novara’ya transfer olan Ebrar Karakurt 2 yıllık sözleşme imzaladı. İtalya’da normal sezonda en çok MVP seçilen oyuncu oldu. Ayrıca İtalya Kadınlar Voleybol Ligi’nin en iyi pasör çaprazı ve en skorer oyuncusu seçildi.

Ebrar Karakurt milli takım formasıyla da büyük başarılar kazandı. 2019 yılında Türkiye ile Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya aldı. 2021 yılında ise Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya ve Milletler Ligi’nde de gümüş madalya kazandı. 2023 yılında ise Türkiye ile hem Avrupa Şampiyonası’nda hem de Milletler Ligi’nde altın madalya elde etti. Milletler Ligi’nde en iyi pasör çaprazı ödülünü de aldı.

Ebrar Karakurt’un kişisel hayatı da medyanın ilgisini çekti. Ağustos 2021’de sosyal medya hesabında partneri ile bir fotoğrafını paylaştığı için bazı yayın organları ve bireyler tarafından eleştirildi2. Bu durum homofobik ve gerici olarak nitelendirildi2. Karakurt’a destek olmak için sosyal medyada #EbrarKarakurtYalnızDeğil hashtagi oluşturuldu. Karakurt’a destek için voleybol camiasından ve sanat dünyasından birçok isim gönderilerde bulundu2. Türkiye Voleybol Federasyonu da Ebrar Karakurt ’a destek verdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.