,, ,

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kimdir?

Gündem 09.09.2023 - 16:16, Güncelleme: 09.09.2023 - 16:16 4040+ kez okundu.
 

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kimdir?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kimdir?
Fırat Yılmaz Çakıroğlu 1 Ocak 1991’de Konya’nın Akşehir ilçesinde doğan ve 20 Şubat 2015’te Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrencilerin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden bir Türk ülkücü öğrenciydi. Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusuydu. Fırat Yılmaz Çakıroğlu ’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, annesi Özlem Çakıroğlu’ydu. Tek çocuk olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu 1996 yılında öğretmen olan annesinin görevi nedeniyle ilkokul yıllarını Diyarbakır’da geçirdi. Küçük yaşlardan itibaren ülkücü bir ailede yetişen Fırat Yılmaz Çakıroğlu üniversiteye girdikten sonra Ülkü Ocakları’na katıldı ve Ege Üniversitesi sorumlusu oldu. Fırat Yılmaz Çakıroğlu üniversitede karşıt görüşlü öğrencilerle sık sık tartışma yaşadığı biliniyordu. 20 Şubat 2015 tarihinde, Ege Üniversitesi’nde ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde “PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H üyeleri” olduğu belirtilen diğer öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu Nurullah Semo isimli bir öğrenci tarafından bacağından bıçaklandı. Bacağındaki atardamarın kesilmesi sonucu çok kan kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Olayda Semo da dahil olmak üzere 7 kişi daha yaralandı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu ’nun ölümü Türkiye’de büyük tepki ve yas uyandırdı. Olayın ardından tutuklanan Semo, “kasten öldürme” suçundan müebbet, “devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar da çeşitli suçlardan yargılandılar. Fırat Yılmaz Çakıroğlu ’nun adına Türkiye’nin çeşitli yerlerinde parklar, spor tesisleri, hatıra ormanları ve kavşaklar yapıldı. Ayrıca doğum gününde ve ölüm yıl dönümünde anma törenleri düzenlendi.
Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kimdir?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu 1 Ocak 1991’de Konya’nın Akşehir ilçesinde doğan ve 20 Şubat 2015’te Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrencilerin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden bir Türk ülkücü öğrenciydi. Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusuydu.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu ’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, annesi Özlem Çakıroğlu’ydu. Tek çocuk olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu 1996 yılında öğretmen olan annesinin görevi nedeniyle ilkokul yıllarını Diyarbakır’da geçirdi. Küçük yaşlardan itibaren ülkücü bir ailede yetişen Fırat Yılmaz Çakıroğlu üniversiteye girdikten sonra Ülkü Ocakları’na katıldı ve Ege Üniversitesi sorumlusu oldu. Fırat Yılmaz Çakıroğlu üniversitede karşıt görüşlü öğrencilerle sık sık tartışma yaşadığı biliniyordu.

20 Şubat 2015 tarihinde, Ege Üniversitesi’nde ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde “PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H üyeleri” olduğu belirtilen diğer öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu Nurullah Semo isimli bir öğrenci tarafından bacağından bıçaklandı. Bacağındaki atardamarın kesilmesi sonucu çok kan kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Olayda Semo da dahil olmak üzere 7 kişi daha yaralandı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu ’nun ölümü Türkiye’de büyük tepki ve yas uyandırdı. Olayın ardından tutuklanan Semo, “kasten öldürme” suçundan müebbet, “devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar da çeşitli suçlardan yargılandılar.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu ’nun adına Türkiye’nin çeşitli yerlerinde parklar, spor tesisleri, hatıra ormanları ve kavşaklar yapıldı. Ayrıca doğum gününde ve ölüm yıl dönümünde anma törenleri düzenlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.