,, ,

Korinth Kanalı

Gündem 14.10.2023 - 12:29, Güncelleme: 14.10.2023 - 12:29 3888+ kez okundu.
 

Korinth Kanalı

Korinth Kanalı
Korinth Kanalı Yunanistan 'ın kuzey kara topraklarını Mora Yarımadası'ndan (Yunanca: (Πελοπόννησος / Peloponnesos) ayıran, tümüyle yapay kanalın ismidir. Kanal, Korint Kıstağı 'nın en dar yerinde, 6,3 kilometre uzunluğunda ve 21 metre genişliğindedir. Kanalın derinliği ise 8 metredir. Korint Kanalı, 1881-1893 yılları arasında inşa edilmiştir. Kanalın inşası sırasında, 12.000'den fazla işçi çalışmıştır. Kanalın inşası, birçok teknik zorluk nedeniyle oldukça uzun sürmüştür. Korint Kanalı nın inşası, Mora Yarımadası'nı bir ada haline getirmiştir. Kanal, Doğu ve Batı Yunanistan arasında deniz yoluyla ulaşımı kolaylaştırmıştır. Kanal, ayrıca, Yunanistan'ın turizm endüstrisine de katkıda bulunmuştur. Korint Kanalı günümüzde de aktif olarak kullanılmaktadır. Kanaldan, yılda yaklaşık 12.000 gemi geçmektedir. Korint Kanalı'nın bazı özellikleri şunlardır: Uzunluk: 6,3 kilometre Genişlik: 21 metre Derinlik: 8 metre İnşa yılı: 1881-1893 İnşa maliyeti: 40 milyon frank Çalışan sayısı: 12.000 Korint Kanalı 'nın tarihi, antik çağlara kadar uzanır. MÖ 7. yüzyılda, Korint tiranı Periander, kanalın inşası için bir plan hazırlamıştır. Ancak, teknik zorluklar nedeniyle bu plan hayata geçirilememiştir. 1870'lerde, Korint Kanalı'nın inşası için yeniden çalışmalar başlatılmıştır. Kanalın inşası, 1881 yılında başlamıştır ve 1893 yılında tamamlanmıştır. Kanalın inşası sırasında, birçok teknik zorluk yaşanmıştır. Kanalın inşası için, 12.000'den fazla işçi çalışmıştır. Korint Kanalı 1893 yılında hizmete girmiştir. Kanalın inşası, Mora Yarımadası'nı bir ada haline getirmiştir. Kanal, Doğu ve Batı Yunanistan arasında deniz yoluyla ulaşımı kolaylaştırmıştır. Kanal, ayrıca, Yunanistan'ın turizm endüstrisine de katkıda bulunmuştur. Korint Kanalı günümüzde de aktif olarak kullanılmaktadır. Kanaldan, yılda yaklaşık 12.000 gemi geçmektedir.
Korinth Kanalı

Korinth Kanalı Yunanistan 'ın kuzey kara topraklarını Mora Yarımadası'ndan (Yunanca: (Πελοπόννησος / Peloponnesos) ayıran, tümüyle yapay kanalın ismidir.

Kanal, Korint Kıstağı 'nın en dar yerinde, 6,3 kilometre uzunluğunda ve 21 metre genişliğindedir. Kanalın derinliği ise 8 metredir.

Korint Kanalı, 1881-1893 yılları arasında inşa edilmiştir. Kanalın inşası sırasında, 12.000'den fazla işçi çalışmıştır. Kanalın inşası, birçok teknik zorluk nedeniyle oldukça uzun sürmüştür.

Korint Kanalı nın inşası, Mora Yarımadası'nı bir ada haline getirmiştir. Kanal, Doğu ve Batı Yunanistan arasında deniz yoluyla ulaşımı kolaylaştırmıştır. Kanal, ayrıca, Yunanistan'ın turizm endüstrisine de katkıda bulunmuştur.

Korint Kanalı günümüzde de aktif olarak kullanılmaktadır. Kanaldan, yılda yaklaşık 12.000 gemi geçmektedir.

Korint Kanalı'nın bazı özellikleri şunlardır:

  • Uzunluk: 6,3 kilometre
  • Genişlik: 21 metre
  • Derinlik: 8 metre
  • İnşa yılı: 1881-1893
  • İnşa maliyeti: 40 milyon frank
  • Çalışan sayısı: 12.000

Korint Kanalı 'nın tarihi, antik çağlara kadar uzanır. MÖ 7. yüzyılda, Korint tiranı Periander, kanalın inşası için bir plan hazırlamıştır. Ancak, teknik zorluklar nedeniyle bu plan hayata geçirilememiştir.

1870'lerde, Korint Kanalı'nın inşası için yeniden çalışmalar başlatılmıştır. Kanalın inşası, 1881 yılında başlamıştır ve 1893 yılında tamamlanmıştır. Kanalın inşası sırasında, birçok teknik zorluk yaşanmıştır. Kanalın inşası için, 12.000'den fazla işçi çalışmıştır.

Korint Kanalı 1893 yılında hizmete girmiştir. Kanalın inşası, Mora Yarımadası'nı bir ada haline getirmiştir. Kanal, Doğu ve Batı Yunanistan arasında deniz yoluyla ulaşımı kolaylaştırmıştır. Kanal, ayrıca, Yunanistan'ın turizm endüstrisine de katkıda bulunmuştur.

Korint Kanalı günümüzde de aktif olarak kullanılmaktadır. Kanaldan, yılda yaklaşık 12.000 gemi geçmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.