,, ,

Mosazor Nedir? Bu Tarih Öncesi Deniz Sürüngenlerinin Nesli Neden Tükendi?

Gündem 16.12.2023 - 14:58, Güncelleme: 16.12.2023 - 15:00 3822+ kez okundu.
 

Mosazor Nedir? Bu Tarih Öncesi Deniz Sürüngenlerinin Nesli Neden Tükendi?

Mosazor Nedir? Bu Tarih Öncesi Deniz Sürüngenlerinin Nesli Neden Tükendi?
Mosazorlar , Geç Kretase Dönemi 'nde yaşamış, dünya çapında geniş bir dağılım göstermiş ve yaşadıkları ekosistemler içerisinde ana aktör olmuş deniz sürüngenleridir. Mosazorlar yaklaşık 82 ila 66 milyon yıl önce yaşamış, büyük, uzun gövdeli, uzun kuyruklu ve kıvrık konik dişlere sahip deniz sürüngenleridir. Vücut yapıları, sucul yaşama adapte olmuştur. Mosazorlar, genellikle 3 ila 17 metre uzunluğunda olabilirdi. Mosazorlar denizlerde ve okyanuslarda yaşayan çeşitli deniz canlılarını avlamışlardır. Bu canlılara arasında balık, deniz kaplumbağaları, deniz memelileri ve hatta diğer mosazorlar yer alıyordu. Mosazorlar, deniz ekosistemlerinin tepe avcılarıydı. Mosazorların neslinin tükenmesinin kesin nedeni bilinmemektedir. Ancak, yaygın olarak kabul edilen teori, 66 milyon yıl önce gerçekleşen Chicxulub çarpışmasının mosazorların neslinin tükenmesine neden olduğudur. Bu çarpışma, Dünya'da iklim değişikliği ve çevresel yıkıma neden olmuş ve bu da mosazorların hayatta kalmasını zorlaştırmıştır. Mosazorların neslinin tükenmesinin diğer olası nedenleri arasında, iklim değişikliği, okyanuslardaki tuzluluk oranının değişmesi ve rekabetçi baskı yer almaktadır. Mosazorlar tarih öncesi denizlerin en baskın ve başarılı sürüngenleriydi. Nesilleri yaklaşık 20 milyon yıl önce tükendi, ancak fosilleri, bu ilginç yaratıklar hakkında bilgi edinmemize yardımcı oluyor.
Mosazor Nedir? Bu Tarih Öncesi Deniz Sürüngenlerinin Nesli Neden Tükendi?

Mosazorlar , Geç Kretase Dönemi 'nde yaşamış, dünya çapında geniş bir dağılım göstermiş ve yaşadıkları ekosistemler içerisinde ana aktör olmuş deniz sürüngenleridir.

Mosazorlar yaklaşık 82 ila 66 milyon yıl önce yaşamış, büyük, uzun gövdeli, uzun kuyruklu ve kıvrık konik dişlere sahip deniz sürüngenleridir. Vücut yapıları, sucul yaşama adapte olmuştur. Mosazorlar, genellikle 3 ila 17 metre uzunluğunda olabilirdi.

Mosazorlar denizlerde ve okyanuslarda yaşayan çeşitli deniz canlılarını avlamışlardır. Bu canlılara arasında balık, deniz kaplumbağaları, deniz memelileri ve hatta diğer mosazorlar yer alıyordu. Mosazorlar, deniz ekosistemlerinin tepe avcılarıydı.

Mosazorların neslinin tükenmesinin kesin nedeni bilinmemektedir. Ancak, yaygın olarak kabul edilen teori, 66 milyon yıl önce gerçekleşen Chicxulub çarpışmasının mosazorların neslinin tükenmesine neden olduğudur. Bu çarpışma, Dünya'da iklim değişikliği ve çevresel yıkıma neden olmuş ve bu da mosazorların hayatta kalmasını zorlaştırmıştır.

Mosazorların neslinin tükenmesinin diğer olası nedenleri arasında, iklim değişikliği, okyanuslardaki tuzluluk oranının değişmesi ve rekabetçi baskı yer almaktadır.

Mosazorlar tarih öncesi denizlerin en baskın ve başarılı sürüngenleriydi. Nesilleri yaklaşık 20 milyon yıl önce tükendi, ancak fosilleri, bu ilginç yaratıklar hakkında bilgi edinmemize yardımcı oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.