,, ,

Kök hücre nasıl alınır?

Sağlık 30.12.2023 - 15:50, Güncelleme: 30.12.2023 - 15:50 3697+ kez okundu.
 

Kök hücre nasıl alınır?

Kök hücre nasıl alınır?
Kök hücreler, vücutta bulunan ve farklı doku ve organlara dönüşme yeteneğine sahip hücrelerdir. Kök hücreler, çeşitli kaynaklardan alınabilir. Kemik iliğinden kök hücre alma: Kemik iliğinden kök hücre alma, en yaygın kök hücre alma yöntemidir. Bu yöntemde, donörden kalça kemiğinin hemen üstünden küçük bir kesi açılır ve kemik iliği iğnesi ile kemik iliğinden kök hücreler alınır. Bu işlem genel anestezi veya lokal anestezi altında yapılabilir. Periferik kandan kök hücre alma: Periferik kandan kök hücre alma, kemik iliğinden kök hücre alma işlemine göre daha az invaziv bir yöntemdir. Bu yöntemde, donörden koldaki bir damardan kan alınır ve özel bir işlemle kandaki kök hücreler ayrıştırılır. Bu işlem genel anestezi veya lokal anestezi altında yapılabilir. Kordon kanından kök hücre alma: Kordon kanı, doğumdan sonra bebeğin kordonundan ve göbek zarından alınan kandır. Kordon kanında, kök hücreler açısından zengindir. Kordon kanı, doğumdan hemen sonra toplanabilir ve dondurularak saklanabilir. Bu yöntem, donörden herhangi bir işlem gerektirmez. Yağ dokusundan kök hücre alma: Yağ dokusunda da kök hücreler bulunur. Yağ dokusundan kök hücre alma, son yıllarda geliştirilen bir yöntemdir. Bu yöntemde, donörden karın veya kalça gibi bölgelerden yağ dokusu alınır ve özel bir işlemle kök hücreler ayrıştırılır. Bu işlem genel anestezi veya lokal anestezi altında yapılabilir. Kök hücre alma işleminin riskleri, yönteme ve donörün genel sağlık durumuna göre değişebilir. Genel olarak, kök hücre alma işleminin riskleri şunlardır: Kanama Enfeksiyon Alerjik reaksiyon Kemik iliği yetersizliği Kök hücre alma işlemi, deneyimli bir sağlık ekibi tarafından gerçekleştirilmelidir.
Kök hücre nasıl alınır?

Kök hücreler, vücutta bulunan ve farklı doku ve organlara dönüşme yeteneğine sahip hücrelerdir. Kök hücreler, çeşitli kaynaklardan alınabilir.

Kemik iliğinden kök hücre alma: Kemik iliğinden kök hücre alma, en yaygın kök hücre alma yöntemidir. Bu yöntemde, donörden kalça kemiğinin hemen üstünden küçük bir kesi açılır ve kemik iliği iğnesi ile kemik iliğinden kök hücreler alınır. Bu işlem genel anestezi veya lokal anestezi altında yapılabilir.

Periferik kandan kök hücre alma: Periferik kandan kök hücre alma, kemik iliğinden kök hücre alma işlemine göre daha az invaziv bir yöntemdir. Bu yöntemde, donörden koldaki bir damardan kan alınır ve özel bir işlemle kandaki kök hücreler ayrıştırılır. Bu işlem genel anestezi veya lokal anestezi altında yapılabilir.

Kordon kanından kök hücre alma: Kordon kanı, doğumdan sonra bebeğin kordonundan ve göbek zarından alınan kandır. Kordon kanında, kök hücreler açısından zengindir. Kordon kanı, doğumdan hemen sonra toplanabilir ve dondurularak saklanabilir. Bu yöntem, donörden herhangi bir işlem gerektirmez.

Yağ dokusundan kök hücre alma: Yağ dokusunda da kök hücreler bulunur. Yağ dokusundan kök hücre alma, son yıllarda geliştirilen bir yöntemdir. Bu yöntemde, donörden karın veya kalça gibi bölgelerden yağ dokusu alınır ve özel bir işlemle kök hücreler ayrıştırılır. Bu işlem genel anestezi veya lokal anestezi altında yapılabilir.

Kök hücre alma işleminin riskleri, yönteme ve donörün genel sağlık durumuna göre değişebilir. Genel olarak, kök hücre alma işleminin riskleri şunlardır:

  • Kanama
  • Enfeksiyon
  • Alerjik reaksiyon
  • Kemik iliği yetersizliği

Kök hücre alma işlemi, deneyimli bir sağlık ekibi tarafından gerçekleştirilmelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.