,, ,

Becayiş Nedir? Becayiş Hakkı Ne Demek?

Yaşam 17.02.2024 - 17:57, Güncelleme: 17.02.2024 - 17:57 27593+ kez okundu.
 

Becayiş Nedir? Becayiş Hakkı Ne Demek?

Becayiş, aynı kurumda çalışan memurların yer değiştirme hakkıdır. Bu hakkın kullanımı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre düzenlenmiştir
Becayiş, aynı kurumda çalışan memurların karşılıklı olarak yer değiştirme isteklerinin kabul görmesi durumudur. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 'nun 73. maddesinde düzenlenmiştir. Becayiş Hakkı : Aynı kurumda, aynı unvan ve sınıfta çalışan memurlar, karşılıklı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Bu istek, her iki memur tarafından da yazılı olarak kuruma sunulur. Kurum, her iki memurun da durumunu inceler ve uygun görürse becayiş işlemini gerçekleştirir. Becayiş Şartları: Memurların aynı kurumda, aynı unvan ve sınıfta çalışıyor olması gerekir. Her iki memurun da karşılıklı olarak yer değiştirme isteği olması gerekir. Memurların becayiş yapacakları yerlerde boş kadro olması gerekir. Memurların becayiş yapmalarına engel bir halinin bulunmaması gerekir. Becayiş İşlemi: Memurlar, becayiş isteklerini yazılı olarak kuruma sunar. Kurum, her iki memurun da durumunu inceler. Kurum, becayiş işlemini uygun görürse, her iki memurun da atama işlemini gerçekleştirir. Becayişin Avantajları: Memurların ailevi veya sağlık gibi nedenlerden dolayı daha uygun bir yere atanmalarını sağlar. Memurların motivasyonlarını artırabilir. Memurların iş tatminlerini artırabilir. Becayişin Dezavantajları: Becayiş işlemi her zaman kurum tarafından uygun görülmeyebilir. Becayiş işlemi, memurlar için bazı bürokratik işlemleri beraberinde getirebilir. Becayiş Hakkı ile İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler: Becayiş hakkı, sadece aynı kurumda çalışan memurlar için geçerlidir. Becayiş hakkı, farklı kurumlarda çalışan memurlar için geçerli değildir. Becayiş hakkı, memurların kendi istekleri ile gerçekleşir. Kurum, becayiş işlemini uygun görmeyebilir. Daha Fazla Bilgi: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 73. maddesi Kurumunuzun insan kaynakları birimi Becayiş hakkı ile ilgili sorularınız veya yorumlarınız varsa, lütfen aşağıya yazmaktan çekinmeyin.
Becayiş, aynı kurumda çalışan memurların yer değiştirme hakkıdır. Bu hakkın kullanımı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre düzenlenmiştir

Becayiş, aynı kurumda çalışan memurların karşılıklı olarak yer değiştirme isteklerinin kabul görmesi durumudur. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 'nun 73. maddesinde düzenlenmiştir.

Becayiş Hakkı :

Aynı kurumda, aynı unvan ve sınıfta çalışan memurlar, karşılıklı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Bu istek, her iki memur tarafından da yazılı olarak kuruma sunulur. Kurum, her iki memurun da durumunu inceler ve uygun görürse becayiş işlemini gerçekleştirir.

Becayiş Şartları:

  • Memurların aynı kurumda, aynı unvan ve sınıfta çalışıyor olması gerekir.
  • Her iki memurun da karşılıklı olarak yer değiştirme isteği olması gerekir.
  • Memurların becayiş yapacakları yerlerde boş kadro olması gerekir.
  • Memurların becayiş yapmalarına engel bir halinin bulunmaması gerekir.

Becayiş İşlemi:

  • Memurlar, becayiş isteklerini yazılı olarak kuruma sunar.
  • Kurum, her iki memurun da durumunu inceler.
  • Kurum, becayiş işlemini uygun görürse, her iki memurun da atama işlemini gerçekleştirir.

Becayişin Avantajları:

  • Memurların ailevi veya sağlık gibi nedenlerden dolayı daha uygun bir yere atanmalarını sağlar.
  • Memurların motivasyonlarını artırabilir.
  • Memurların iş tatminlerini artırabilir.

Becayişin Dezavantajları:

  • Becayiş işlemi her zaman kurum tarafından uygun görülmeyebilir.
  • Becayiş işlemi, memurlar için bazı bürokratik işlemleri beraberinde getirebilir.

Becayiş Hakkı ile İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Becayiş hakkı, sadece aynı kurumda çalışan memurlar için geçerlidir.
  • Becayiş hakkı, farklı kurumlarda çalışan memurlar için geçerli değildir.
  • Becayiş hakkı, memurların kendi istekleri ile gerçekleşir.
  • Kurum, becayiş işlemini uygun görmeyebilir.

Daha Fazla Bilgi:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 73. maddesi
  • Kurumunuzun insan kaynakları birimi

Becayiş hakkı ile ilgili sorularınız veya yorumlarınız varsa, lütfen aşağıya yazmaktan çekinmeyin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.