,, ,

Yeşil pasaport Nasıl Alınır?

Gündem 17.05.2024 - 12:13, Güncelleme: 17.05.2024 - 12:13 8309+ kez okundu.
 

Yeşil pasaport Nasıl Alınır?

Yeşil pasaport, Türkiye’de belirli devlet memurları, emekliler ve aile üyelerine verilen bir hizmet pasaportudur. Başvuru süreci ve gerekenler hakkında bilgi edinin
Yeşil pasaport , Türkiye'de belirli devlet memurları, emeklileri ve aile üyelerine verilen bir hizmet pasaportudur. Bu pasaportu almak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir: Kimler Yeşil Pasaport Alabilir? Devlet Memurları ve Kamu Görevlileri : 1., 2., ve 3. derece kadrolarda bulunan memurlar. Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları: Barolar, tabip odaları gibi. Emekliler: Yukarıdaki pozisyonlarda bulunmuş ve emekli olmuş kişiler. Aile Üyeleri: Yukarıdaki kişilerin eşleri ve 25 yaşını doldurmamış, öğrenimine devam eden çocukları. Başvuru Süreci Gerekli Belgeler: Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı. 2 adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş). Çalışanlar için çalıştıkları kurumdan alınmış görev belgesi. Emekliler için emekli olduklarını gösteren belge. Aile üyeleri için aile fertlerinin kimlik fotokopileri ve öğrenci belgesi. Online Randevu Alımı: Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden randevu alın. Başvuru Merkezi: Randevu alınan gün ve saatte nüfus müdürlüğüne gidin. Gerekli belgeleri teslim edin ve başvurunuzu tamamlayın. Pasaport Ücreti: Yeşil pasaport için defter bedeli ödemeniz gerekmektedir. Güncel ücret bilgileri için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün web sitesine bakabilirsiniz. Pasaportun Teslim Alınması: Başvuru tamamlandıktan sonra pasaportunuz basılacak ve belirttiğiniz adrese PTT kargo ile gönderilecektir. Ortalama teslim süresi 5-7 iş günüdür. Dikkat Edilmesi Gerekenler Pasaportun geçerlilik süresi 5 yıldır. Geçerlilik süresi dolmadan yenileme başvurusu yapılabilir. Pasaportla ilgili herhangi bir sorun yaşanmaması için, başvuru sırasında verilen bilgilerin doğru ve eksiksiz olması önemlidir. Yeşil pasaport almak için yukarıdaki adımları takip ederek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.    
Yeşil pasaport, Türkiye’de belirli devlet memurları, emekliler ve aile üyelerine verilen bir hizmet pasaportudur. Başvuru süreci ve gerekenler hakkında bilgi edinin

Yeşil pasaport , Türkiye'de belirli devlet memurları, emeklileri ve aile üyelerine verilen bir hizmet pasaportudur. Bu pasaportu almak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir:

Kimler Yeşil Pasaport Alabilir?

  1. Devlet Memurları ve Kamu Görevlileri :
    • 1., 2., ve 3. derece kadrolarda bulunan memurlar.
  2. Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları:
    • Barolar, tabip odaları gibi.
  3. Emekliler:
    • Yukarıdaki pozisyonlarda bulunmuş ve emekli olmuş kişiler.
  4. Aile Üyeleri:
    • Yukarıdaki kişilerin eşleri ve 25 yaşını doldurmamış, öğrenimine devam eden çocukları.

Başvuru Süreci

  1. Gerekli Belgeler:

    • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı.
    • 2 adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş).
    • Çalışanlar için çalıştıkları kurumdan alınmış görev belgesi.
    • Emekliler için emekli olduklarını gösteren belge.
    • Aile üyeleri için aile fertlerinin kimlik fotokopileri ve öğrenci belgesi.
  2. Online Randevu Alımı:

    • Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden randevu alın.
  3. Başvuru Merkezi:

    • Randevu alınan gün ve saatte nüfus müdürlüğüne gidin.
    • Gerekli belgeleri teslim edin ve başvurunuzu tamamlayın.
  4. Pasaport Ücreti:

  5. Pasaportun Teslim Alınması:

    • Başvuru tamamlandıktan sonra pasaportunuz basılacak ve belirttiğiniz adrese PTT kargo ile gönderilecektir. Ortalama teslim süresi 5-7 iş günüdür.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Pasaportun geçerlilik süresi 5 yıldır.
  • Geçerlilik süresi dolmadan yenileme başvurusu yapılabilir.
  • Pasaportla ilgili herhangi bir sorun yaşanmaması için, başvuru sırasında verilen bilgilerin doğru ve eksiksiz olması önemlidir.

Yeşil pasaport almak için yukarıdaki adımları takip ederek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.