,, ,

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk Kimdir, Nereli?

Kimdir 21.05.2024 - 13:08, Güncelleme: 21.05.2024 - 13:08 7321+ kez okundu.
 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk Kimdir, Nereli?

Muhsin Şentürk, 1968 doğumlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu bir hukukçu. 2024’te Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçildi. Adil ve bağımsız bir yargı anlayışına sahip
Muhsin Şentürk , 1968 yılında Ankara'da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra hakim adayı olarak mesleğe başlamıştır. Çalışma Hayatı: Sırasıyla Kars Susuz, Sivas Koyulhisar Cumhuriyet Savcılığı ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi tetkik hakimliği görevlerinde bulunmuştur. 2012 yılında Yargıtay üyeliğine seçilmiştir. 16 Mayıs 2024 tarihinde ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçilmiştir. Hakkında Bilinenler: Evli ve iki çocuk babasıdır. Mesleki hayatı boyunca savcılık ve hakimlik görevlerinde önemli çalışmalara imza atmıştır. Adil ve bağımsız bir yargı anlayışına sahiptir. Hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı ilkelerini savunmaktadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak: Cumhuriyet savcılarının ve hakimlerin görevlerini bağımsız ve tarafsız bir şekilde yerine getirmelerini sağlayacaktır. Yargı sisteminin etkinliğini ve güvenilirliğini artırmak için çalışmalar yürütecektir. Suçlarla mücadelede ve adil bir yargı sisteminin kurulmasında önemli rol oynayacaktır. Muhsin Şentürk , Türkiye'nin önde gelen hukukçularından biri olarak kabul edilmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevini liyakatle yerine getireceğine inanılmaktadır. Not: Bu bilgiler, 21 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla günceldir.
Muhsin Şentürk, 1968 doğumlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu bir hukukçu. 2024’te Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçildi. Adil ve bağımsız bir yargı anlayışına sahip

Muhsin Şentürk , 1968 yılında Ankara'da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra hakim adayı olarak mesleğe başlamıştır.

Çalışma Hayatı:

  • Sırasıyla Kars Susuz, Sivas Koyulhisar Cumhuriyet Savcılığı ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi tetkik hakimliği görevlerinde bulunmuştur.
  • 2012 yılında Yargıtay üyeliğine seçilmiştir.
  • 16 Mayıs 2024 tarihinde ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçilmiştir.

Hakkında Bilinenler:

  • Evli ve iki çocuk babasıdır.
  • Mesleki hayatı boyunca savcılık ve hakimlik görevlerinde önemli çalışmalara imza atmıştır.
  • Adil ve bağımsız bir yargı anlayışına sahiptir.
  • Hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı ilkelerini savunmaktadır.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak:

  • Cumhuriyet savcılarının ve hakimlerin görevlerini bağımsız ve tarafsız bir şekilde yerine getirmelerini sağlayacaktır.
  • Yargı sisteminin etkinliğini ve güvenilirliğini artırmak için çalışmalar yürütecektir.
  • Suçlarla mücadelede ve adil bir yargı sisteminin kurulmasında önemli rol oynayacaktır.

Muhsin Şentürk , Türkiye'nin önde gelen hukukçularından biri olarak kabul edilmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevini liyakatle yerine getireceğine inanılmaktadır.

Not: Bu bilgiler, 21 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla günceldir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.