,, ,

Muğla'da Sıcak Hava Dalgası Uyarısı! 41 Dereceye Çıkacak Sıcaklıklara Dikkat!

Gündem 10.06.2024 - 17:03, Güncelleme: 10.06.2024 - 17:03 4782+ kez okundu.
 

Muğla'da Sıcak Hava Dalgası Uyarısı! 41 Dereceye Çıkacak Sıcaklıklara Dikkat!

Muğla’da sıcaklık artıyor! Meteoroloji, hafta sonuna kadar 8-12 derece artış ve 39-41 derece sıcaklık tahmin ediyor. Güvenliğiniz için tedbir alın.
Muğla 'da hava sıcaklığı adeta fırlayacak! Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Muğla'yı etkileyecek sıcak hava dalgasına ilişkin önemli uyarılar yer aldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bölgemizde son meteorolojik değerlendirmelere göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar daha da artacak ve mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredecek. Önümüzdeki günlerde Muğla'da beklenen en yüksek sıcaklığın 39-41 derece aralıklarında olacağı tahmin ediliyor. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle: Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları önemle rica olunmaktadır. Unutmayın: Sıcak havalarda bol su tüketmek ve serin ortamlarda bulunmak hayati önem taşımaktadır. Mümkünse açık havada yapılacak aktiviteler günün serin saatlerine ertelenmelidir. Özellikle yaşlı ve hasta bireyler düzenli olarak kontrol edilmeli ve ihtiyaç duydukları yardımlar yapılmalıdır. Yetkililer vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya ve gerekli tedbirleri almaya çağırmaktadır.
Muğla’da sıcaklık artıyor! Meteoroloji, hafta sonuna kadar 8-12 derece artış ve 39-41 derece sıcaklık tahmin ediyor. Güvenliğiniz için tedbir alın.

Muğla 'da hava sıcaklığı adeta fırlayacak! Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Muğla'yı etkileyecek sıcak hava dalgasına ilişkin önemli uyarılar yer aldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Bölgemizde son meteorolojik değerlendirmelere göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar daha da artacak ve mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredecek.
  • Önümüzdeki günlerde Muğla'da beklenen en yüksek sıcaklığın 39-41 derece aralıklarında olacağı tahmin ediliyor.

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle:

  • Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları önemle rica olunmaktadır.

Unutmayın:

  • Sıcak havalarda bol su tüketmek ve serin ortamlarda bulunmak hayati önem taşımaktadır.
  • Mümkünse açık havada yapılacak aktiviteler günün serin saatlerine ertelenmelidir.
  • Özellikle yaşlı ve hasta bireyler düzenli olarak kontrol edilmeli ve ihtiyaç duydukları yardımlar yapılmalıdır.

Yetkililer vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya ve gerekli tedbirleri almaya çağırmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.