,, ,

Zuhal Karakoç Dora, Yunanistan’ın Uluslararası Hukuk İhlallerini Gündeme Getiriyor

Siyaset 10.06.2024 - 17:58, Güncelleme: 10.06.2024 - 17:58 6006+ kez okundu.
 

Zuhal Karakoç Dora, Yunanistan’ın Uluslararası Hukuk İhlallerini Gündeme Getiriyor

Zuhal Karakoç Dora, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Türkiye ziyareti ve uluslararası hukuk ihlalleri konusunda soru önergesi verdi. Dora, Türkiye’nin milli güvenliği ve haklarını koruma kararlılığını vurguladı.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora , geçtiğimiz ay Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ’in Türkiye ziyareti ve Yunanistan’ın süregelen uluslararası hukuk ihlalleri konusunda bir soru önergesi verdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ’a yöneltilen önerge ile bu önemli konularda cevaplar aranıyor.   Önergede, Miçotakis’in 14 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdiği Ankara ziyareti sırasındaki açıklamaları ve Yunanistan’ın Türkiye’deki Müslüman Türklerin haklarını ihlal etmesi konularına değinildi. Ayrıca, Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı kültürel miras kaybına yol açan eylemleri, Doğu Akdeniz ve Adalar Denizi’ndeki ihlalleri ve Türkiye’nin alacağı önlemler hakkında bilgi talep edildi.   Bu bağlamda, Yunanistan’ın uluslararası hukuka aykırı tutumları ve Türkiye’nin milli güvenliği açısından taşıdığı risklerin takipçisi olacaklarını belirten Dora, ülkemizin haklarını ve çıkarlarını koruma kararlılıklarından ödün verilmeyeceğini vurguladı.
Zuhal Karakoç Dora, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Türkiye ziyareti ve uluslararası hukuk ihlalleri konusunda soru önergesi verdi. Dora, Türkiye’nin milli güvenliği ve haklarını koruma kararlılığını vurguladı.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora , geçtiğimiz ay Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ’in Türkiye ziyareti ve Yunanistan’ın süregelen uluslararası hukuk ihlalleri konusunda bir soru önergesi verdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ’a yöneltilen önerge ile bu önemli konularda cevaplar aranıyor.

 

Önergede, Miçotakis’in 14 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdiği Ankara ziyareti sırasındaki açıklamaları ve Yunanistan’ın Türkiye’deki Müslüman Türklerin haklarını ihlal etmesi konularına değinildi. Ayrıca, Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı kültürel miras kaybına yol açan eylemleri, Doğu Akdeniz ve Adalar Denizi’ndeki ihlalleri ve Türkiye’nin alacağı önlemler hakkında bilgi talep edildi.

 

Bu bağlamda, Yunanistan’ın uluslararası hukuka aykırı tutumları ve Türkiye’nin milli güvenliği açısından taşıdığı risklerin takipçisi olacaklarını belirten Dora, ülkemizin haklarını ve çıkarlarını koruma kararlılıklarından ödün verilmeyeceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.