,, ,

Pazarlarda Gıda Atıklarını Azaltmak: Çarşı Pazar Projesi

Gündem 21.06.2024 - 11:30, Güncelleme: 21.06.2024 - 11:30 4971+ kez okundu.
 

Pazarlarda Gıda Atıklarını Azaltmak: Çarşı Pazar Projesi

Çarşı Pazar Projesi: Yenimahalle'de Gıda Atıklarını Geri Dönüştürme Yolculuğu! RoofColiving ve Yenimahalle Belediyesi İşbirliğiyle Çevreye Dost Tasarım Önerileri Geliştiriliyor. Detaylar için tıklayın!
RooColiving yürütücülüğünde Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Pazar Yerleri Esnafı Odası işbirliğinde pazar yerlerinde ortaya çıkan gıda artıklarının değerlendirilmesi ve bu atıkların çevreye zarar vermeden geri dönüşümünü sağlayabilecek tasarım önerilerini geliştirme amacıyla “ Çarşı Pazar Projesi ” hayata geçirildi. Yenimahalle genelinde projenin ilk ayağı olan Batıkent’in 6 ayrı semt pazarında yapılan ölçümlerin sonucunda gıda atığının günlük 45 ton olduğu belirlendi. Proje kapsamında “Pazar arabanı al gel, pazar alanlarını birlikte konuşalım” sloganıyla ilçe pazarlarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen yetkililer, semt pazarlarının kullanıcı odağında yaşam alanları olması için gelen talep ve önerileri tek tek not aldı. Öte yandan; Çarşı Pazar projesi aracılığıyla pazarcıların çalışma alanlarının nasıl daha nitelikli hale getirilebileceği, pazarda oluşan gıda atığının nasıl azaltılabileceğini ya da ne şekilde kullanılabileceği araştırılırken, katılımcı tasarım yöntemleri ile çözümler üretilmesi amaçlanıyor. Pazardan Sesler Projeyi ilham verici bulduğunu vurgulayan belediye yetkilileri “Katılımcı tasarım yöntemleriyle geliştirilen bu proje, pazar yerlerimizin ihtiyaçlarını belirleyerek sürdürülebilirliği destekleyen önemli adımlar atmakta.Bu sayede hem çevre kirliliği azaltılıyor hem de ekonomik değer yaratılıyor. Proje kapsamında, pazarcı tezgahlarının daha kullanışlı hale getirilmesi de önemli bir başlık olarak ele alınıyor. Pazarcılarımızın çalışma koşullarını iyileştirmek, onlara daha verimli ve konforlu bir çalışma ortamı sunmak bizim için büyük önem taşıyor.Projemiz, sadece pazarcılar ve vatandaşlarımız arasında bir köprü kurmakla kalmıyor, aynı zamanda tüm paydaşların katkılarıyla pazar yerlerinin daha yaşanabilir ve sürdürülebilir alanlar haline gelmesini sağlıyor. RoofColiving ile olan iş birliğimiz, bu projenin başarısında önemli bir rol oynamakta. RoofColiving’in uzmanlığı ve yenilikçi yaklaşımları sayesinde, pazar yerlerimizin yeniden tasarlanması sürecinde değerli fikirler ve çözümler elde ediyoruz. Bu proje, toplumun her kesimini bir araya getirerek, ortak akılla en iyi çözümleri bulmamıza yardımcı oluyor. İnanıyoruz ki, bu tür katılımcı projeler sayesinde şehirlerimiz daha sürdürülebilir, daha yaşanabilir ve daha dayanıklı hale gelecek” dedi.
Çarşı Pazar Projesi: Yenimahalle'de Gıda Atıklarını Geri Dönüştürme Yolculuğu! RoofColiving ve Yenimahalle Belediyesi İşbirliğiyle Çevreye Dost Tasarım Önerileri Geliştiriliyor. Detaylar için tıklayın!

RooColiving yürütücülüğünde Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Pazar Yerleri Esnafı Odası işbirliğinde pazar yerlerinde ortaya çıkan gıda artıklarının değerlendirilmesi ve bu atıkların çevreye zarar vermeden geri dönüşümünü sağlayabilecek tasarım önerilerini geliştirme amacıyla “ Çarşı Pazar Projesi ” hayata geçirildi.

Yenimahalle genelinde projenin ilk ayağı olan Batıkent’in 6 ayrı semt pazarında yapılan ölçümlerin sonucunda gıda atığının günlük 45 ton olduğu belirlendi. Proje kapsamında “Pazar arabanı al gel, pazar alanlarını birlikte konuşalım” sloganıyla ilçe pazarlarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen yetkililer, semt pazarlarının kullanıcı odağında yaşam alanları olması için gelen talep ve önerileri tek tek not aldı.

Öte yandan; Çarşı Pazar projesi aracılığıyla pazarcıların çalışma alanlarının nasıl daha nitelikli hale getirilebileceği, pazarda oluşan gıda atığının nasıl azaltılabileceğini ya da ne şekilde kullanılabileceği araştırılırken, katılımcı tasarım yöntemleri ile çözümler üretilmesi amaçlanıyor.

Pazardan Sesler

Projeyi ilham verici bulduğunu vurgulayan belediye yetkilileri “Katılımcı tasarım yöntemleriyle geliştirilen bu proje, pazar yerlerimizin ihtiyaçlarını belirleyerek sürdürülebilirliği destekleyen önemli adımlar atmakta.Bu sayede hem çevre kirliliği azaltılıyor hem de ekonomik değer yaratılıyor. Proje kapsamında, pazarcı tezgahlarının daha kullanışlı hale getirilmesi de önemli bir başlık olarak ele alınıyor. Pazarcılarımızın çalışma koşullarını iyileştirmek, onlara daha verimli ve konforlu bir çalışma ortamı sunmak bizim için büyük önem taşıyor.Projemiz, sadece pazarcılar ve vatandaşlarımız arasında bir köprü kurmakla kalmıyor, aynı zamanda tüm paydaşların katkılarıyla pazar yerlerinin daha yaşanabilir ve sürdürülebilir alanlar haline gelmesini sağlıyor. RoofColiving ile olan iş birliğimiz, bu projenin başarısında önemli bir rol oynamakta. RoofColiving’in uzmanlığı ve yenilikçi yaklaşımları sayesinde, pazar yerlerimizin yeniden tasarlanması sürecinde değerli fikirler ve çözümler elde ediyoruz. Bu proje, toplumun her kesimini bir araya getirerek, ortak akılla en iyi çözümleri bulmamıza yardımcı oluyor. İnanıyoruz ki, bu tür katılımcı projeler sayesinde şehirlerimiz daha sürdürülebilir, daha yaşanabilir ve daha dayanıklı hale gelecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.