,, ,

Bayburtlu Kaldırım Ailesi: Yazları Bal, Kışları Ankara'da Arı Bakımı

Gündem 27.06.2024 - 16:54, Güncelleme: 27.06.2024 - 16:54 3903+ kez okundu.
 

Bayburtlu Kaldırım Ailesi: Yazları Bal, Kışları Ankara'da Arı Bakımı

Bayburtlu Kaldırım Ailesi, yazları Bayburt'ta, kışları Ankara'da geçirerek yıl boyunca yüksek kaliteli ve organik bal üretimi yapıyor. Bu gelenek nesilden nesile aktarılıyor.
Bayburt 'un ünlü bal üreticilerinden Kaldırım Ailesi, yaz aylarını Bayburt'ta, kış aylarını ise Ankara 'da geçirerek yıl boyunca bal üretimi yapıyor. Doğal Güzelliklerden Faydalanan Bal Üretimi: Kaldırım Ailesi, yaz aylarında arılarını Bayburt'un yemyeşil yaylalarına taşıyor. Bölgenin zengin bitki örtüsü ve el değmemiş doğası sayesinde arılar yüksek kaliteli bal üretiyor. Aile, organik bal üretimine önem veriyor ve bu sayede doğaya ve insan sağlığına katkıda bulunuyor. Kış Aylarında Ankara'da Arı Bakımı: Kış aylarında ise arılar Ankara 'ya taşınıyor. Burada Kaldırım Ailesi, arıların bakımıyla ilgileniyor. İlkbahar ve sonbaharda ihtiyaç duyulan ufak onarımlar gerçekleştiriliyor ve arı kovanları tamamlandıktan sonra arılar tekrar Bayburt'a götürülüyor. Nesilden Nesile Aktarılan Bir Gelenek: Arıcılık, Kaldırım Ailesi için uzun yıllardır devam eden bir gelenek. Çocuklar da Ankara'da yaşarken, arılar için ebeveynleriyle birlikte Bayburt'a gelerek aileye katkıda bulunuyor. Ülkeye Faydalı Olmanın Gururu: Kaldırım Ailesi, arıcılık yaparak ülkeye katkıda bulunmaktan gurur duyuyor. Üreten insanın her zaman ülkesine faydalı olduğuna inanıyor ve arıcılık mesleğini gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor. Aile reisi, "Beş çocuklu bir aileyiz. Çocuklarımızın dördü üniversite mezunu, biri de bu sene üniversiteye girdi. Eşim emekli, birlikte arıcılık yapıyoruz. Çocuklarımızın iki tanesi işletme, biri bankacı, biri muhasebeci, biri uluslararası ticaret ve lojistik, biri İngilizce iktisat okudu. En küçüğümüz bu sene sınava girdi ve yazılımcı olmak istiyor. İnşallah istediği bölümü kazanır. Ülkemize faydalı olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz," diyerek gururunu dile getiriyor.  
Bayburtlu Kaldırım Ailesi, yazları Bayburt'ta, kışları Ankara'da geçirerek yıl boyunca yüksek kaliteli ve organik bal üretimi yapıyor. Bu gelenek nesilden nesile aktarılıyor.

Bayburt 'un ünlü bal üreticilerinden Kaldırım Ailesi, yaz aylarını Bayburt'ta, kış aylarını ise Ankara 'da geçirerek yıl boyunca bal üretimi yapıyor.

Doğal Güzelliklerden Faydalanan Bal Üretimi:

Kaldırım Ailesi, yaz aylarında arılarını Bayburt'un yemyeşil yaylalarına taşıyor. Bölgenin zengin bitki örtüsü ve el değmemiş doğası sayesinde arılar yüksek kaliteli bal üretiyor. Aile, organik bal üretimine önem veriyor ve bu sayede doğaya ve insan sağlığına katkıda bulunuyor.

Kış Aylarında Ankara'da Arı Bakımı:

Kış aylarında ise arılar Ankara 'ya taşınıyor. Burada Kaldırım Ailesi, arıların bakımıyla ilgileniyor. İlkbahar ve sonbaharda ihtiyaç duyulan ufak onarımlar gerçekleştiriliyor ve arı kovanları tamamlandıktan sonra arılar tekrar Bayburt'a götürülüyor.

Nesilden Nesile Aktarılan Bir Gelenek:

Arıcılık, Kaldırım Ailesi için uzun yıllardır devam eden bir gelenek. Çocuklar da Ankara'da yaşarken, arılar için ebeveynleriyle birlikte Bayburt'a gelerek aileye katkıda bulunuyor.

Ülkeye Faydalı Olmanın Gururu:

Kaldırım Ailesi, arıcılık yaparak ülkeye katkıda bulunmaktan gurur duyuyor. Üreten insanın her zaman ülkesine faydalı olduğuna inanıyor ve arıcılık mesleğini gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor. Aile reisi, "Beş çocuklu bir aileyiz. Çocuklarımızın dördü üniversite mezunu, biri de bu sene üniversiteye girdi. Eşim emekli, birlikte arıcılık yapıyoruz. Çocuklarımızın iki tanesi işletme, biri bankacı, biri muhasebeci, biri uluslararası ticaret ve lojistik, biri İngilizce iktisat okudu. En küçüğümüz bu sene sınava girdi ve yazılımcı olmak istiyor. İnşallah istediği bölümü kazanır. Ülkemize faydalı olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz," diyerek gururunu dile getiriyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.