,, ,

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem E. Ertuğrul'dan Sert Eleştiriler

Siyaset 03.07.2024 - 14:05, Güncelleme: 03.07.2024 - 14:05 5940+ kez okundu.
 

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem E. Ertuğrul'dan Sert Eleştiriler

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem E. Ertuğrul, Türkiye’deki ekonomik durumu ve hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi. Hayat pahalılığının vatandaşlar için dayanılmaz hale geldiğini vurgulayan Ertuğrul, enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.
CHP Zonguldak Milletvekili Eylem E. Ertuğrul, yaptığı açıklamada Türkiye'deki ekonomik durumu ve hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ertuğrul, hayat pahalılığının vatandaşlar için dayanılmaz hale geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Evde, sokakta, çarşıda, pazarda Türkiye’de milyonlarca vatandaşımız artık dayanılamaz hale gelen hayat pahalılığını konuşuyor. Tüm bunlar olurken TÜİK ’e inatla doğruyu söyletmiyorlar. Enflasyonun aylık yüzde 1,64, altı aylık yüzde 24,73 olduğunu iddia ediyorlar. Bu bir yalandır!" Ertuğrul, çift maaşlı dört bakan yardımcısının ve lüks içinde yaşayan bakanların vatandaşların ekonomik sıkıntılarını anlayamayacağını belirterek, "Çift maaşlı dört bakan yardımcısı, vatandaşın bu haliyle empati yapabilir mi? Lojmanda oturup 16 milyon liralık bir arabaya binen bakan, açın halinden anlar mı? Anlamaz!" dedi. Haziran ayı enflasyonu açıklanmadan önce milyonlarca emeklinin ve asgari ücretlinin büyük bir beklenti içinde olduğunu söyleyen Ertuğrul, "Şimdi yıl sonunu nasıl getirecekler? Kira zammı yüzde 65’e dayandı. Ne asgari ücrete, ne memura, ne emekliye zam var. Vatandaşın geliri artmıyor ama giderler tam gaz artıyor" diye konuştu. Ertuğrul, hükümetin enflasyon rakamlarını düşük göstermek için akaryakıt ve elektrik zamlarını 25 Haziran'dan sonra yaptığını iddia ederek, "Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 22,72 olarak gerçekleşti. Elektriğe gelen yüzde 38’lik zam 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdi. Bu zam Haziran 2024 enflasyonuna yansıtılmadı. Vatandaşlarımız zamlı elektrik faturalarını, kiralarını, akaryakıt giderlerini öderken maaşlarına ortalama yansıması gereken yüzde 1,5’lik artışı göremeyecek. Eğer elektrik zammı 1 Temmuz’da değil de daha önce yürürlüğe girseydi, maaşlarda fark olacaktı. İktidar bu manevrasıyla yaklaşık 20 milyar lira ödemeden kurtuldu. Vatandaşa bu nasıl yapılır? Vatandaşınıza bunu nasıl yapıyorsunuz?" dedi. Ertuğrul, iktidarın peş peşe zamlarla vatandaşın cebine girecek ufacık bir iyileştirmeden kaçmak için türlü oyunlar peşinde olduğunu belirterek, "Enflasyonla mücadelenin tüm yükü dar ve sabit gelirlide. Ne sıkacak kemer ne de diş kaldı!" sözleriyle açıklamasını tamamladı.
CHP Zonguldak Milletvekili Eylem E. Ertuğrul, Türkiye’deki ekonomik durumu ve hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi. Hayat pahalılığının vatandaşlar için dayanılmaz hale geldiğini vurgulayan Ertuğrul, enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem E. Ertuğrul, yaptığı açıklamada Türkiye'deki ekonomik durumu ve hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ertuğrul, hayat pahalılığının vatandaşlar için dayanılmaz hale geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Evde, sokakta, çarşıda, pazarda Türkiye’de milyonlarca vatandaşımız artık dayanılamaz hale gelen hayat pahalılığını konuşuyor. Tüm bunlar olurken TÜİK ’e inatla doğruyu söyletmiyorlar. Enflasyonun aylık yüzde 1,64, altı aylık yüzde 24,73 olduğunu iddia ediyorlar. Bu bir yalandır!"

Ertuğrul, çift maaşlı dört bakan yardımcısının ve lüks içinde yaşayan bakanların vatandaşların ekonomik sıkıntılarını anlayamayacağını belirterek, "Çift maaşlı dört bakan yardımcısı, vatandaşın bu haliyle empati yapabilir mi? Lojmanda oturup 16 milyon liralık bir arabaya binen bakan, açın halinden anlar mı? Anlamaz!" dedi.

Haziran ayı enflasyonu açıklanmadan önce milyonlarca emeklinin ve asgari ücretlinin büyük bir beklenti içinde olduğunu söyleyen Ertuğrul, "Şimdi yıl sonunu nasıl getirecekler? Kira zammı yüzde 65’e dayandı. Ne asgari ücrete, ne memura, ne emekliye zam var. Vatandaşın geliri artmıyor ama giderler tam gaz artıyor" diye konuştu.

Ertuğrul, hükümetin enflasyon rakamlarını düşük göstermek için akaryakıt ve elektrik zamlarını 25 Haziran'dan sonra yaptığını iddia ederek, "Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 22,72 olarak gerçekleşti. Elektriğe gelen yüzde 38’lik zam 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdi. Bu zam Haziran 2024 enflasyonuna yansıtılmadı. Vatandaşlarımız zamlı elektrik faturalarını, kiralarını, akaryakıt giderlerini öderken maaşlarına ortalama yansıması gereken yüzde 1,5’lik artışı göremeyecek. Eğer elektrik zammı 1 Temmuz’da değil de daha önce yürürlüğe girseydi, maaşlarda fark olacaktı. İktidar bu manevrasıyla yaklaşık 20 milyar lira ödemeden kurtuldu. Vatandaşa bu nasıl yapılır? Vatandaşınıza bunu nasıl yapıyorsunuz?" dedi.

Ertuğrul, iktidarın peş peşe zamlarla vatandaşın cebine girecek ufacık bir iyileştirmeden kaçmak için türlü oyunlar peşinde olduğunu belirterek, "Enflasyonla mücadelenin tüm yükü dar ve sabit gelirlide. Ne sıkacak kemer ne de diş kaldı!" sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.