,, ,

Razogen Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Razogen Mide Koruyucu mu?

Sağlık 10.07.2024 - 14:30, Güncelleme: 10.07.2024 - 14:30 14908+ kez okundu.
 

Razogen Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Razogen Mide Koruyucu mu?

Razogen, aktif madde olarak Rabeprazol sodyum içeren ve mide asidini azaltarak çalışan bir ilaçtır. Duodenal ülser, benign gastrik ülser, GÖRH ve Zollinger-Ellison sendromu tedavisinde kullanılır.
Razogen , aktif madde olarak Rabeprazol sodyum içeren bir ilaçtır. Proton pompası inhibitörü (PPI) olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. PPI'lar, mide asidinin üretimini azaltarak çalışır. Razogen, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde kullanılır: Aktif duodenal ülser: Mide ve on iki parmak bağırsağının iç kısmında oluşan yaralardır. Aktif benign gastrik ülser: Midenin iç kısmında oluşan yaralardır. Semptomatik gastroözofajiyal reflü hastalığı (GÖRH): Mide asidinin yemek borusuna geri dönmesiyle oluşan yanma, göğüs ağrısı ve ekşime gibi semptomlara neden olan bir hastalıktır. Zollinger-Ellison sendromu: Midede aşırı asit üretimine neden olan nadir bir hastalıktır. Razogen Nasıl Kullanılır? Razogen tablet formunda bulunur ve ağızdan alınır. Doktorunuzun reçete ettiği dozajda, genellikle günde bir kez, sabahları aç karnına alınmalıdır. Tabletleri çiğnemeden veya kırmadan, bir bardak suyla bütün olarak yutunuz. Razogen Mide Koruyucu mu? Razogen, mide asidinin üretimini azaltarak mide ve bağırsak mukozasını korumaya yardımcı olur. Bu nedenle, mide ülseri ve GÖRH gibi mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde ve önlenmesinde mide koruyucu olarak kullanılabilir. Razogen Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Razogen'i reçete edilen dozajda ve sürede kullanın. Tabletleri çiğnemeden veya kırmadan bütün olarak yutunuz. Razogen'i alırken greyfurt suyu veya greyfurt meyvesi tüketmekten kaçının. Mide ağrısı, bulantı, kusma, ishal veya kabızlık gibi yan etkiler yaşarsanız doktorunuza bildirin. Razogen'i hamileyseniz veya emziriyorsanız kullanmadan önce doktorunuza danışın. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza bildirin. Razogen Hakkında Bilinmesi Gerekenler: Razogen reçetesiz satılan bir ilaç değildir. Doktorunuz tarafından reçete edilmesi gerekir. Razogen'in tüm mide ve bağırsak hastalıklarına karşı etkili olmadığını unutmayın. Mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde ve önlenmesinde yaşam tarzı değişiklikleri de önemlidir. Doktorunuz size sigarayı bırakmak, sağlıklı beslenmek ve stresi azaltmak gibi konularda da tavsiyelerde bulunabilir. Razogen hakkında daha fazla bilgi için doktorunuza veya eczacınıza danışabilirsiniz. Not: Bu bilgiler tıbbi tavsiye yerine geçmez. Herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.
Razogen, aktif madde olarak Rabeprazol sodyum içeren ve mide asidini azaltarak çalışan bir ilaçtır. Duodenal ülser, benign gastrik ülser, GÖRH ve Zollinger-Ellison sendromu tedavisinde kullanılır.

Razogen , aktif madde olarak Rabeprazol sodyum içeren bir ilaçtır. Proton pompası inhibitörü (PPI) olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. PPI'lar, mide asidinin üretimini azaltarak çalışır. Razogen, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde kullanılır:

  • Aktif duodenal ülser: Mide ve on iki parmak bağırsağının iç kısmında oluşan yaralardır.
  • Aktif benign gastrik ülser: Midenin iç kısmında oluşan yaralardır.
  • Semptomatik gastroözofajiyal reflü hastalığı (GÖRH): Mide asidinin yemek borusuna geri dönmesiyle oluşan yanma, göğüs ağrısı ve ekşime gibi semptomlara neden olan bir hastalıktır.
  • Zollinger-Ellison sendromu: Midede aşırı asit üretimine neden olan nadir bir hastalıktır.

Razogen Nasıl Kullanılır?

Razogen tablet formunda bulunur ve ağızdan alınır. Doktorunuzun reçete ettiği dozajda, genellikle günde bir kez, sabahları aç karnına alınmalıdır. Tabletleri çiğnemeden veya kırmadan, bir bardak suyla bütün olarak yutunuz.

Razogen Mide Koruyucu mu?

Razogen, mide asidinin üretimini azaltarak mide ve bağırsak mukozasını korumaya yardımcı olur. Bu nedenle, mide ülseri ve GÖRH gibi mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde ve önlenmesinde mide koruyucu olarak kullanılabilir.

Razogen Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Razogen'i reçete edilen dozajda ve sürede kullanın.
  • Tabletleri çiğnemeden veya kırmadan bütün olarak yutunuz.
  • Razogen'i alırken greyfurt suyu veya greyfurt meyvesi tüketmekten kaçının.
  • Mide ağrısı, bulantı, kusma, ishal veya kabızlık gibi yan etkiler yaşarsanız doktorunuza bildirin.
  • Razogen'i hamileyseniz veya emziriyorsanız kullanmadan önce doktorunuza danışın.
  • Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza bildirin.

Razogen Hakkında Bilinmesi Gerekenler:

  • Razogen reçetesiz satılan bir ilaç değildir. Doktorunuz tarafından reçete edilmesi gerekir.
  • Razogen'in tüm mide ve bağırsak hastalıklarına karşı etkili olmadığını unutmayın.
  • Mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde ve önlenmesinde yaşam tarzı değişiklikleri de önemlidir. Doktorunuz size sigarayı bırakmak, sağlıklı beslenmek ve stresi azaltmak gibi konularda da tavsiyelerde bulunabilir.

Razogen hakkında daha fazla bilgi için doktorunuza veya eczacınıza danışabilirsiniz.

Not: Bu bilgiler tıbbi tavsiye yerine geçmez. Herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.