,, ,

Türkiye ve Dünya Kültür Sanat İnsanlarının 'Gazze Sınavı' Panelde Tartışılacak

Gündem 11.07.2024 - 15:56, Güncelleme: 11.07.2024 - 15:56 3465+ kez okundu.
 

Türkiye ve Dünya Kültür Sanat İnsanlarının 'Gazze Sınavı' Panelde Tartışılacak

Türkiye Yazarlar Birliği, "Kültür Sanat Camiasının Soykırımcı İsrail’e Karşı Tutumu" konulu panel düzenliyor. Edebiyat, müzik, resim ve sinema alanlarında Türkiye ve dünyadaki kültür insanlarının Gazze'deki insanlık dramına yaklaşımları ele alınacak.
“Türkiye ve dünya da ki kültür sanat insanlarının “ Gazze sınavı ” panelde konuşulacak”   Türkiye Yazarlar Birliği , Türkiye’de ve dünyada, “Kültür Sanat Camiasının Soykırımcı İsrail’e Karşı Tutumu” konulu panel düzenleyecek. İşgalci İsrail’in saldırılarının başladığı 7 Ekim’den hemen sonra, önce “İsrail’in Soykırım Siyaseti Dünyayı Karanlık Bir Sona Sürüklüyor!” başlıklı “insanlık bildirisi"ni yayınlayan Türkiye Yazarlar Birliği daha sonra da düzenlediği “Gazze Çalıştayı” sonuç bildirisini katliamları durdurmaları için dünya liderlerine mektup ekinde göndermişti. TYB şimdi de İslam Ülkeleri Akademisyenler ve Yazarlar Birliği tarafından hazırlanan "Kültür Sanat Camiasının Soykırımcı İsrail'e Karşı Tutumu (Dünya ve Türkiye)" başlıklı raporunun ele alınacağı panel düzenleyecek. Panelde; edebiyat, müzik, resim, sinema alanları başta olmak üzere ülkemizde ve dünyadaki kültür insanlarının Gazze'de yaşanan insanlık dramına yaklaşımları konuşulacak. TYB Genel Başkanı ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ’ın oturum Başkanlığını yapacağı programda; Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aslan , Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Filistin Akademik Platformu Sorumlusu Prof. Dr. Hasan Yücel BAŞDEMİR, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İslam Ülkeleri Akademisyenler ve Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN konuşacak. Basın yayın kuruluşlarına saygı ile duyurulur. 11.07.2024   TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ   Tarih: 13 Temmuz 2024 Cumartesi Saat  : 11.00 Yer   :  TYB Genel Merkezi / Mehmet Âkif Divanı             Sümer 1 Cad. 11/9 Kızılay/Ankara  
Türkiye Yazarlar Birliği, "Kültür Sanat Camiasının Soykırımcı İsrail’e Karşı Tutumu" konulu panel düzenliyor. Edebiyat, müzik, resim ve sinema alanlarında Türkiye ve dünyadaki kültür insanlarının Gazze'deki insanlık dramına yaklaşımları ele alınacak.

“Türkiye ve dünya da ki kültür sanat insanlarının “ Gazze sınavı ” panelde konuşulacak”

 

Türkiye Yazarlar Birliği , Türkiye’de ve dünyada, “Kültür Sanat Camiasının Soykırımcı İsrail’e Karşı Tutumu” konulu panel düzenleyecek.

İşgalci İsrail’in saldırılarının başladığı 7 Ekim’den hemen sonra, önce “İsrail’in Soykırım Siyaseti Dünyayı Karanlık Bir Sona Sürüklüyor!” başlıklı “insanlık bildirisi"ni yayınlayan Türkiye Yazarlar Birliği daha sonra da düzenlediği “Gazze Çalıştayı” sonuç bildirisini katliamları durdurmaları için dünya liderlerine mektup ekinde göndermişti.

TYB şimdi de İslam Ülkeleri Akademisyenler ve Yazarlar Birliği tarafından hazırlanan "Kültür Sanat Camiasının Soykırımcı İsrail'e Karşı Tutumu (Dünya ve Türkiye)" başlıklı raporunun ele alınacağı panel düzenleyecek.

Panelde; edebiyat, müzik, resim, sinema alanları başta olmak üzere ülkemizde ve dünyadaki kültür insanlarının Gazze'de yaşanan insanlık dramına yaklaşımları konuşulacak.

TYB Genel Başkanı ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ’ın oturum Başkanlığını yapacağı programda; Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aslan , Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Filistin Akademik Platformu Sorumlusu Prof. Dr. Hasan Yücel BAŞDEMİR, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İslam Ülkeleri Akademisyenler ve Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN konuşacak.

Basın yayın kuruluşlarına saygı ile duyurulur. 11.07.2024

 

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ

 

Tarih: 13 Temmuz 2024 Cumartesi

Saat  : 11.00

Yer   :  TYB Genel Merkezi / Mehmet Âkif Divanı

            Sümer 1 Cad. 11/9 Kızılay/Ankara

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.