,, ,

Akika Kurbanı: Kemikleri Kırmadan Pişirilmeli mi?

Gündem 27.07.2024 - 10:25, Güncelleme: 27.07.2024 - 10:25 4408+ kez okundu.
 

Akika Kurbanı: Kemikleri Kırmadan Pişirilmeli mi?

Yeni doğan kız çocuğu için akika kurbanı kesen bir baba, kurban etini nasıl pişireceği konusunda merak ettiği soruyu Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar'a sordu. Müftü Çınar, akika kurbanının kemiklerini kırmak veya kırmadan pişirmenin her ikisinin de caiz olduğunu belirtti. Detaylar haberimizde.
Yeni doğan kızı için akika kurbanı kesen bir baba, kurbanın nasıl pişirilmesi gerektiği konusunda merak ettiği soruları Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar 'a yöneltti. Baba, kızının doğumunun ardından kulağına ezan okuduğunu, ismini koyduğunu ve akika kurbanı kestiğini belirterek, "Kurban etini pişirirken kemiklerini kırmadan pişirmemiz mi gerekir?" diye sordu. Müftü Dr. Hasan Çınar'ın Yanıtı: Dr. Hasan Çınar , akika kurbanının, yeni doğan çocuk için kesilen bir şükür kurbanı olduğunu ve asıl adının "nesike" olduğunu belirtti. Bu kurbanın kesilmesinin maddi imkanı olanlar için müstehap, yani tavsiye edilen bir ibadet olduğunu, ancak farz ya da vacip olmadığını açıkladı. Çınar, akika kurbanını kemiklerini kırarak ya da kırmadan, eklem yerlerinden ayırarak pişirmenin her ikisinin de müstehap olduğunu ifade etti. "Böyle yapmak Allah’ın izniyle bir yönden çocuğun sağlık ve sıhhatine, diğer yönden de çocuğun kibirli ve katı kalpli olmayıp mütevazi olmasına vesile olur," dedi. Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar soruyu yanıtlarken selam ve hürmetlerini iletti.
Yeni doğan kız çocuğu için akika kurbanı kesen bir baba, kurban etini nasıl pişireceği konusunda merak ettiği soruyu Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar'a sordu. Müftü Çınar, akika kurbanının kemiklerini kırmak veya kırmadan pişirmenin her ikisinin de caiz olduğunu belirtti. Detaylar haberimizde.

Yeni doğan kızı için akika kurbanı kesen bir baba, kurbanın nasıl pişirilmesi gerektiği konusunda merak ettiği soruları Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar 'a yöneltti.

Baba, kızının doğumunun ardından kulağına ezan okuduğunu, ismini koyduğunu ve akika kurbanı kestiğini belirterek, "Kurban etini pişirirken kemiklerini kırmadan pişirmemiz mi gerekir?" diye sordu.

Müftü Dr. Hasan Çınar'ın Yanıtı:

Dr. Hasan Çınar , akika kurbanının, yeni doğan çocuk için kesilen bir şükür kurbanı olduğunu ve asıl adının "nesike" olduğunu belirtti. Bu kurbanın kesilmesinin maddi imkanı olanlar için müstehap, yani tavsiye edilen bir ibadet olduğunu, ancak farz ya da vacip olmadığını açıkladı.

Çınar, akika kurbanını kemiklerini kırarak ya da kırmadan, eklem yerlerinden ayırarak pişirmenin her ikisinin de müstehap olduğunu ifade etti. "Böyle yapmak Allah’ın izniyle bir yönden çocuğun sağlık ve sıhhatine, diğer yönden de çocuğun kibirli ve katı kalpli olmayıp mütevazi olmasına vesile olur," dedi.

Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar soruyu yanıtlarken selam ve hürmetlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.