,, ,

Bahçeli’den Haniye Suikastine Sert Tepki

Siyaset 31.07.2024 - 12:10, Güncelleme: 31.07.2024 - 12:10 15428+ kez okundu.
 

Bahçeli’den Haniye Suikastine Sert Tepki

Bahçeli, Heniye suikastını kınadı. Ortadoğu’da kaosun derinleşeceğini ve uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Genel Başkanı Devlet Bahçeli , bu sabah Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran ’da uğradığı suikast sonucu şehit edilmesi üzerine sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Bu hunhar suikast, Ortadoğu’yu saran kaosu çok daha derinleştirecektir. İsrail’in Gazze’ye ve nihai aşamada Lübnan’a yönelik saldırılarına eşzamanlı olarak İsmail Haniye’nin katledilmesi, vahim sonuçlar doğuracaktır. Bu suikastin, İsrail Başbakanı’nın ABD ziyareti sonrasında, üstelik Tahran’da gerçekleşmesi tesadüf değildir. Terör eylemini yapan kadar siparişi ve ihaleyi veren, destek sağlayan, ortam açan da ağır sorumluluk altındadır,” dedi. Bahçeli, suikastin çok boyutlu yansımalarının kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Kartlar açık oynanmaktadır. Adı konulmamış bir savaş hali tedavüldedir. Mazlum bir halkın sistematik şekilde imhasına sessiz kalan uluslararası toplum derhal harekete geçmeli, önleyici ve cezalandırıcı müdahalelerde bulunmalıdır. Ortadoğu’daki çatışma alanlarının genişlemesi, yaygın bir savaşın işaret fişeği mahiyetindedir. Tehlike çok ciddidir. Tehdit çok büyüktür. İsrail ile Filistin arasında barış umutlarının kösteklenmesi, bu karanlık tablonun başta İsrail olmak üzere hiçbir ülkeye faydası olmayacaktır,” diye konuştu. Bahçeli, İslam ülkelerine de çağrıda bulunarak, “Tarihin keskin virajlarıyla karşılaştığımız bugünlerde, İslam ülkeleri mutlak surette bir değerlendirme yapmak, ölüm sessizliğinden kurtulmak ve atalet ile acziyetten vazgeçmek durumundadır. Aksi halde, son pişmanlığın müessir bir sonucu olmayacaktır,” ifadelerini kullandı. Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’ye ve Filistinli şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Bahçeli, Filistin halkına başsağlığı dileklerini iletti.
Bahçeli, Heniye suikastını kınadı. Ortadoğu’da kaosun derinleşeceğini ve uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Genel Başkanı Devlet Bahçeli , bu sabah Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran ’da uğradığı suikast sonucu şehit edilmesi üzerine sert açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, “Bu hunhar suikast, Ortadoğu’yu saran kaosu çok daha derinleştirecektir. İsrail’in Gazze’ye ve nihai aşamada Lübnan’a yönelik saldırılarına eşzamanlı olarak İsmail Haniye’nin katledilmesi, vahim sonuçlar doğuracaktır. Bu suikastin, İsrail Başbakanı’nın ABD ziyareti sonrasında, üstelik Tahran’da gerçekleşmesi tesadüf değildir. Terör eylemini yapan kadar siparişi ve ihaleyi veren, destek sağlayan, ortam açan da ağır sorumluluk altındadır,” dedi.

Bahçeli, suikastin çok boyutlu yansımalarının kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Kartlar açık oynanmaktadır. Adı konulmamış bir savaş hali tedavüldedir. Mazlum bir halkın sistematik şekilde imhasına sessiz kalan uluslararası toplum derhal harekete geçmeli, önleyici ve cezalandırıcı müdahalelerde bulunmalıdır. Ortadoğu’daki çatışma alanlarının genişlemesi, yaygın bir savaşın işaret fişeği mahiyetindedir. Tehlike çok ciddidir. Tehdit çok büyüktür. İsrail ile Filistin arasında barış umutlarının kösteklenmesi, bu karanlık tablonun başta İsrail olmak üzere hiçbir ülkeye faydası olmayacaktır,” diye konuştu.

Bahçeli, İslam ülkelerine de çağrıda bulunarak, “Tarihin keskin virajlarıyla karşılaştığımız bugünlerde, İslam ülkeleri mutlak surette bir değerlendirme yapmak, ölüm sessizliğinden kurtulmak ve atalet ile acziyetten vazgeçmek durumundadır. Aksi halde, son pişmanlığın müessir bir sonucu olmayacaktır,” ifadelerini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’ye ve Filistinli şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Bahçeli, Filistin halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.