,, ,

Faizle Krediye Kefil Olmak Günah mıdır?

Gündem 08.08.2024 - 11:44, Güncelleme: 08.08.2024 - 11:44 4784+ kez okundu.
 

Faizle Krediye Kefil Olmak Günah mıdır?

Dr. Hasan Çınar, faizli krediye kefil olmanın dinen haram olduğunu belirtti. Faizle kredi çekmek ve bu işleme kefil olmak İslam’da caiz değildir.
Bir dostum ev almak istiyor ve bankadan faizli kredi çekmeyi planlıyor. Ancak bankadan kefil istenmiş. Bu durumda dostumun faizle kredi çekmesi için kefil olmanın dini açıdan hükmü nedir? Dr. Hasan Çınar , Ankara Müftüsü olarak bu soruya şu şekilde cevap veriyor: "Evet, kefil olmak günahtır. Faiz, dinimizde kesinlikle haram kılınmıştır. Ev gibi ihtiyaçlar için bile olsa faizle kredi çekmek caiz değildir ve bu tür bir işleme kefil olmak da haramdır. Dinimiz, en yakın akraba dahi olsa, sevap işlerde yardımlaşmayı emrederken, günah işlerde yardımlaşmayı kesinlikle yasaklamıştır."
Dr. Hasan Çınar, faizli krediye kefil olmanın dinen haram olduğunu belirtti. Faizle kredi çekmek ve bu işleme kefil olmak İslam’da caiz değildir.

Bir dostum ev almak istiyor ve bankadan faizli kredi çekmeyi planlıyor. Ancak bankadan kefil istenmiş. Bu durumda dostumun faizle kredi çekmesi için kefil olmanın dini açıdan hükmü nedir?

Dr. Hasan Çınar , Ankara Müftüsü olarak bu soruya şu şekilde cevap veriyor: "Evet, kefil olmak günahtır. Faiz, dinimizde kesinlikle haram kılınmıştır. Ev gibi ihtiyaçlar için bile olsa faizle kredi çekmek caiz değildir ve bu tür bir işleme kefil olmak da haramdır. Dinimiz, en yakın akraba dahi olsa, sevap işlerde yardımlaşmayı emrederken, günah işlerde yardımlaşmayı kesinlikle yasaklamıştır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.