,, ,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sosyal Medya Hesabından Duyurdu: Adana Merkezli “KUYU-17” Operasyonunda Suç Örgütü Çökertildi

Gündem 15.08.2024 - 09:51, Güncelleme: 15.08.2024 - 09:52 3525+ kez okundu.
 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sosyal Medya Hesabından Duyurdu: Adana Merkezli “KUYU-17” Operasyonunda Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Adana merkezli KUYU-17 operasyonunda 15 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Suç örgütü çökertildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adana merkezli dört ilde gerçekleştirilen “KUYU-17” operasyonuyla, elebaşı Ahmet Kurt olan organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda, suç örgütünün lideri de dahil olmak üzere toplam 15 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek," ifadelerini kullandı. Detaylar: Suç Örgütünün İşlediği Suçlar ve Operasyonun Ayrıntıları Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Adana İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütüldü. Operasyonlar, Adana merkezli olarak İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı gerçekleştirildi. Suç örgütünün işlediği suçlar arasında: Nitelikli yağma, Mala zarar verme, Kasten yaralama, Silahla tehdit ve 6136 sayılı Kanuna muhalefet gibi suçlar bulunuyor. Ayrıca, suç örgütünün, kurdukları sözde mahkemelerde mağdurlara ceza vererek taşınır ve taşınmaz mallarına el koyduğu, tehdit, cebir, şiddet ve şantaj yoluyla bu malları başkasının üzerine zorla geçirdikleri ve bundan komisyon aldıkları da tespit edildi. Operasyonda Ele Geçirilen Malzemeler Operasyonlarda: Av tüfekleri, Çok sayıda alacak-verecek defteri, Mağdurlarla yapılan satış anlaşmaları ve Mağdurların haklarından feragat ettiğine dair zorla doldurulmuş dilekçeler ele geçirildi. Bakan Yerlikaya: “Milletimizin Duası Sizinle” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , açıklamasının sonunda, Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmayı tebrik ettiğini belirtti ve “Milletimizin duası sizinle” dedi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Adana merkezli KUYU-17 operasyonunda 15 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Suç örgütü çökertildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adana merkezli dört ilde gerçekleştirilen “KUYU-17” operasyonuyla, elebaşı Ahmet Kurt olan organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda, suç örgütünün lideri de dahil olmak üzere toplam 15 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek," ifadelerini kullandı.

Detaylar: Suç Örgütünün İşlediği Suçlar ve Operasyonun Ayrıntıları

Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Adana İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütüldü. Operasyonlar, Adana merkezli olarak İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı gerçekleştirildi.

Suç örgütünün işlediği suçlar arasında:

  • Nitelikli yağma,
  • Mala zarar verme,
  • Kasten yaralama,
  • Silahla tehdit ve 6136 sayılı Kanuna muhalefet gibi suçlar bulunuyor.

Ayrıca, suç örgütünün, kurdukları sözde mahkemelerde mağdurlara ceza vererek taşınır ve taşınmaz mallarına el koyduğu, tehdit, cebir, şiddet ve şantaj yoluyla bu malları başkasının üzerine zorla geçirdikleri ve bundan komisyon aldıkları da tespit edildi.

Operasyonda Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonlarda:

  • Av tüfekleri,
  • Çok sayıda alacak-verecek defteri,
  • Mağdurlarla yapılan satış anlaşmaları ve
  • Mağdurların haklarından feragat ettiğine dair zorla doldurulmuş dilekçeler ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya: “Milletimizin Duası Sizinle”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , açıklamasının sonunda, Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmayı tebrik ettiğini belirtti ve “Milletimizin duası sizinle” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.